Hur man tar bort en sändning utan en Jack

Nu när du har byggt en kraftfull race maskin som du tar för att dra remsan varje helg under sommaren, måste du lära dig några knep för att reparera och fixa en dragrace bil på banan. En av de mest besvärande korrigeringarna i en idrottsman klass dra bilen är överföringen. När du är på banan, och du måste dra en sändning för att ändra omvandlaren eller flexplåten, kan du behöva dra ut det utan hjälp av en domkraft för att ta vikten av transmissionen. Helt enkelt dra transmissionen ur passagerardörren. Saker du behöver
4-av-4-av-18-tums trä block
2-by-4-av-18-tums träreglar
8-by-8-by-1/2 tum plywood
¼ tums Spärrdriv
¼ tums enhet hylsnyckelsats
¼ tums enhet 8 "förlängning
Öppna och slutna änden skiftnycklar
Skruvmejsel

Visa mer instruktioner
1

bort panelerna kardantunnel i kupén för att exponera växellådshuset. Koppla shifter stolpen, dra shifter, och stå fria från panelerna transmissionstunnel. Separera panelerna genom att vrida DZUS montering moturs för att frigöra DZUS fästen.
2

med drivaxeln bort från svansen hölje av transmissionen, lossa de två bultarna växellådsfästet och muttrar så att svansen av överföring att sitta på berget utan att säkras. Koppla trans bromsvajern på adaptern kontakten, och dra tråden hastighetssensor från dess adapter också.
3

Demontera skruvarna momentomvandlare att säkra momentomvandlaren till flexplåten (svänghjul). Det finns sex bultar, tre med nötter ställning som håller fast momentomvandlaren till motorn. bort dessa skruvar och muttrar, och vara redo att frigöra överföring bell bostäder från motorn .
4

Lossa och ta bort de sex skruvarna bell bostäder som håller växellådshuset på motorn. När alla skruvarna är ute, kommer överföringen sitta på inriktningsstiften som sticker ut ur motorblocket . Dra försiktigt överföringen tillbaka ett par inches att få överföringen av dessa stift. Pannan bör förbli på träet stack under sändningen, men överföringen kommer att vara fri att dra sig ur passagerarsidan dörren.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91640.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.