Mini Cooper B16 omvandlingar

Mini Cooper är en klassisk bil som debuterade i mitten av nittonhundratalet, re-emerging år senare i ett holdingbolag som drivs av BMW. Om du har en äldre Mini Cooper som du vill föra tillbaka på vägen, sourcing ett original motor kan vara en utmaning. Den B16 motor, en liten motor tillverkad av Honda och användas på ett antal modeller som Civic, är lättare att köpa och har en stor eftermarknad för reservdelar och tillbehör. Motor

Skaffa en B16 Honda motor och se till att den passerar provtryckning och andra kvalitetstester kontroll innan den monteras i bilen. Undvik att installera en motor som behöver ytterligare reparationer. Motorn återförsäljare kan utföra komprimering och tryck tester för att säkerställa att motorn inte har några läckor och fungerar smidigt över alla rev nivåer. Addera hjälpram Ändring

Eftersom Mini Cooper inte är utformad för att passa en B16 Honda motor, köpa en modifierad hjälpram att ersätta fabriken hjälpram i bilen. Hjälpramen är en strukturell komponent, som på framsidan också fungerar som motorfästet. Genom att installera en specialiserad hjälpram avsedd för B16 motorn, kan du enkelt installera motorn och koppla in Mini Cooper befintliga drivlinekomponenter.
Transmission Förändringar

Eftersom fabriken Mini Cooper drivlina och växellåda är inte kompatibla med den nya B16-motorn, montera en växellåda som matchar B16 motorn. Mini Cooper fabrik kardantunnel är dimensionerad på lämpligt sätt och kan rymma B16 överföring. Växelspaken placeras också i en liknande plats i inredningen som din fabrik Mini Cooper transmission s växelspaken.
Sheet Metal Ändring

smärre ändringar till framskärmarna av din Mini Cooper för att rymma den nya motorn och hjälpram. Med hjälp av en sawsail, eller en luftdriven tigersåg, fila ner de inre kanterna på bilens framskärmar med ett par inches för att göra plats för B16-motorn, som är lite större än fabriken Mini Cooper motor.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92251.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.