Hur du gör din egen Hood Scoop

Huven scoop utvecklades som ett sätt att öka luftflödet runt förgasarna av motorer i tidiga bilar modell muskel och stavar gatan. Med en öppning som pekade framåt eller bakåt, definierade en huva scoop fordonet och dess förare. Du kan lägga till en egen look till en vanlig hood lock genom att lära dig att göra din egen huva scoop. Bara att hitta rätt donator bil och du kan installera en ny huv scoop på din bil eller lastbil på en dag. Saker du behöver
Donor huva
Marker
Liten kvarn
kapskiva
glasfiberväv
glasfiberharts
glasfiberharts aktivator
Måttband
Electric drill
1/16-inch borr
3/16-inch nitar
nitpistol
slipskivan
Factory-matchad färg.
sprutpistol
Visa mer Instruktioner
1

Sök givaren fordon ligger inom en bärgad bilbranschen. Leta efter klassiska huvor eller inneslutet fendrar och lampor. Gör din egen huva scoop från en donator bil som har en unik stil som skulle passa bra med din befintliga huva församling.
2

Ta bort en del av huven eller organ panel som är större än den färdiga storleken av den anpassade huva scoop. Använd en markör och måttbandet för att beskriva en lika mätt rektangel eller kvadrat. Om användningen av en gammal strålkastare montering kommer att användas, mäta lika sidor och utse utskärning med en markör. Lämna gården Auto Salvage med endast pjäsen behövs för att spara pengar på priset på den anpassade huva scoop. En batteridriven skärande kvarn och hjul gör utvinningen lätt på plats.
3

Skär en liten triangel i de bakre två hörnen på givaren huva scoop. Dessa snitt gör det möjligt för sidorna att böjas ned vid 90 grader för sidoväggarna av huven scoop. Mät avståndet för den nya väggen basen och överföra dessa dimensioner på uppgradering huva och varumärke. Center huven scoop ordentligt för bästa utseende.
4

Slipa bort en 2-tums utrymme för befintliga färgen från uppgraderingen huven utanför den markerade platsen. Mal inte den framför kåpan scoop. Använd en slipskiva på båda sidor och på baksidan. Slipa bort en tum av befintliga färgen på insidan av de två sidorna och backlinjen som kommer att vara de huva scoop väggarna. Torka bort allt damm och skräp efter malning och rengör ytan innan du fäster huven scoop till fordonet.
5

Skär tio 2-tums remsor av glasfiberväv ca 12 inches lång vardera. Blanda glasfiberharts och ställdon i en låg profil maträtt som kan acceptera den fulla 12-tums längd av tyg jämnt. Blanda glasfiberharts i tre minuter innan blötläggning glasfiberväv.
6

Steg anpassade huva scoop på uppgraderingen huven på de märkningar som kommer att positionera huven scoop korrekt. Börja tillämpa glasfiberväv indränkt om glasfiberharts längs kanterna på basen inuti huva scoop. Använd två remsor för att skapa en brygga av glasfiber från toppen av uppgraderingen huven till sidoväggen av huven scoop. Upprepa processen på ytterväggar huven scoop. Använd upp till fyra remsor av tyg för att skapa en slät, jämn övergång från toppen av huven till den nya huva scoop. Gör tjockleken på tyget tjocka nog att ha material att slipa bort för att få till en perfekt form och passform.
7

Låt nya glasfiber föreningen att ställa in och torka i 24 timmar. Återgång i arbete med hjälp av en borrmaskin och slipskiva att få övergången korrekt form. Börja med kursen sandpapper och avsluta med ett fint korn för att polera den nya glasfiber ytan. Använd en shaper för att matcha den motsatta kroppen övergången vid slipning. Använd en utskärning från kartong att löpa längs huven scoop övergången för att matcha formen runt den nya glasfiber söm. När alla sömmar matchar är slipning göras.
8

måla Blanda grundfärg och matchande färg färg i sprutpistol kapslar anslutna till en kompressor för att spraya nya hood scoop med en perfekt matchning av färg. Mask resten av huven med maskeringstejp och blockering papper för att undvika över spray. Täck med grundfärg och låt färgen torka. Täck med fyra skikt av matchande färg och en våt sand i hela huven efter att den nya färgen har torkat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91641.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.