Hur polska gjuten aluminium

I sitt naturliga tillstånd, gjutna aluminiumdelar är relativt grov, med en platt silverfinish. Aluminiumdelar, oavsett om de är på en bil, en motorcykel eller något helt annat, kan dra stor nytta av polering. Polerad aluminium kan ha en djup, spegelblank glans och ser mycket bättre sedan när delarna först gjuts. Även om det finns företag som specialiserat sig på polering, är detta också något som en amatör kan göra med rätt strategi. Saker du behöver
Borrmaskin
luftdrivna die-grinder
Hörselskydd
Respirator
40 -, 80 -, och 180-grit 5-tums sandpapper skivor för en borrmaskin
220 -, 320 -, 400 - och 600-grit våtslippapper
Foam pad eller slipblock
konformad trummor sandpapper
två 6-tums polering hjul
Polering rouge (gnugga förening och polervax)
Visa mer Instruktioner
1

Ta aluminiumkomponenten från där den är installerad. Poleringsprocessen involverar elverktyg som snurrar mycket snabbt och den polska kan vara rörigt, så det är bäst att göra poleringen från där delen är installerad.
2

Placera del i ett skruvstäd eller klämma ner det på något sätt. Börja poleringen med en 40-grit 5-tums sliprondell monterad på borrmaskinen. Slipa de gjutning märken och eventuella ojämna kanter som du vill ta bort. Var noga med att inte trycka ut metallen eftersom aluminium är relativt mjukt och 40-grit är grov.
3

Skölj del av med vatten. Sand den med 80-grit slippapper och sedan 180-grit skiva. Växla mellan de två om det finns djupare repor som den 180-grit inte kommer bort. Sand svåra att nå områden med koniska slipning bilagor monterade på en luftdriven die grinder eller på borrmaskinen.
4

Skölj delen med vatten. Sand delen för hand med 120 -, 180 -, 240 -, 320 -, 420 - och sedan 600-grit våtslippapper. Placera sandpapper på en skum slipkloss eller pad. Håll aluminiumrör och sandpapper blöt för hela denna process för att minimera repor.
5

Placera en 6-tums polerplatta på borrmaskin och tillämpa polering rouge till lumpskiva. Polera delen, noga med att inte trycka för hårt och arbeta dynan konsekvent och jämnt tills delen börjar polera. Arbetet på små områden i taget och stoppa och kontrollera dina framsteg ofta. För att hålla rouge mjuk medan du polish, rekommenderas det att poleringen ske på ett varmt ställe.
6

polska svåra att nå områden med en liten, konformad filtpolerplatta. När alla önskade ytor är polerade, torka delen ner med en ren microfiber handduk.
7

Avsluta polering med en ny ren pad och växla till mindre slipande, vit polermedel. Detta bör ta fram en slutlig spegel-liknande glans på delen. Torka del ned med en mikrofiberduk när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91750.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.