Hur Klipp Sänkningsfjädrar

Installera fjädrar som är lägre än de befintliga fjädrar på en bil är en mycket vanlig metod för att förbättra bilens prestanda. Dessa fjädrar sänker bilens tyngdpunkt och minska krängning, ökar greppet samtidigt göra bilen ser mer sportig. Medan den mest effektiva metoden för att sänka ett fordon installera fjädrar som är speciellt konstruerade för ett lägre ride höjd, är det möjligt att enkelt sönderdelad befintliga fjädrarna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Fjäderkompressor
Vinkelslip, plasma cutter eller skärande verktyg tejp
Maskering
Lacknafta
Primer
Paint
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Lossa hjulbultarna på hjulen med ett däck järn. Lyft bilen med en domkraft i alla fyra hörnen (en sida i taget) och sänk den på pallbockar. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Ta bort fjädrarna. Detta kommer att variera beroende på märke och modell. På framsidan, mest moderna bilar använder en fjäder och fjäderben design. Stagen måste avlägsnas från suspensionen som en enhet. Konsultera en verkstad handbok för specifika anvisningar om hur du tar bort stagen. Separera våren från stöttorna. Upprepa för de återstående hörn av fordonet.
3

Skär fjädrarna i par, först fronter och sedan föder upp. Detta kommer att bidra till att upprätthålla en konsekvent körhöjden. Placera de två främre fjädrarna bredvid varandra. Bestäm hur många spolar (1/2, 1, etc.) kommer du att ta bort. Om du är osäker, börja med att ta bort 1/2 eller 1/4 av en spole. Du kan alltid gå tillbaka och ta bort mer.
4

Använd en bit maskeringstejp för att markera var snittet kommer att göras genom att försiktigt linda tejp runt våren. Gör en liknande varumärke på den andra fjädern. Placera två fjädrar sida vid sida och se till att varumärkena är på samma ställe på fjädrarna.
5

Skär fjädrarna på de märken du gjort med en skärande anordning. En elektrisk vinkelslip eller en plasmaskärare kommer snabbt och effektivt skär metallen i fjädern. Placera två fjädrar sida vid sida, när nedskärningar görs, för att säkerställa att de är i samma höjd.
6

Upprepa ovanstående procedur för de bakre fjädrarna. Tänk på att du vanligtvis inte vill baksidan vara lägre än framsidan. Prime och måla fjädrarna efter att de har skurits för att hindra dem från att rosta. Torka dem med sprit tillämpas sedan flera tunga lager av primer, följt av flera lager färg.
7

tillbaka fjädrarna i omvänd ordningsföljd. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Ta bilen till en serviceverkstad för att få uppskov linje eftersom det kommer att ändras genom den lägre markfrigången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91853.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.