2005 Ford F350 Haulin Mass Fakta

Vissa människor är inte nöjda med att bara ha en lastbil stock pickup. Ron Reiswig blev en av dem när han köpte sin 2005 F-350 under 2004. Han började bygga bilen upp med idén att bygga en lastbil som kunde dra en stor mängd vikt och ändå kunna utföra som en race lastbil. Den 2005 F-350 som Ron inbyggda presenterades i ett februari 2009 artikel i Diesel Power Magazine betitlad "Haulin Mass," skriven av Mike McGlothlin. Initial uppgraderingar

Ron Reiswig s 2005 F-350 var utrustad med en 6,0-liters turbodiesel motor. Ron lagt en eftermarknaden intag och 4-tums rostfritt avgassystem till lastbilen. Motorn huvud var senare bort och skickas ut till portas och poleras, och ARP Topplocksbultar tillsattes för bättre vridmoment och ger head bolt prestanda.
Bränsle och Turbo Ändringar

Ryan Casserly på Full Force Diesel lagt en uppsättning av 250 spridare cc bränsle till Rons motor. En ITP Dieselbränsle Systemet sattes också till F-350. Ron hade en Turbonetics turbo uppgradering installeras, med en 70 mm inducerare. En ny Spearco intercooler, också från Turbonetics, tillsattes för att hålla de avgastemperaturer under kontroll. Lastbilen var utrustad med en styrbar bränslesystem och mottagare för bättre gasrespons.
Boost Ström

Ron lagt ett Zex lustgas-system till sin lastbil, vilket bidragit till att skapa 950 till 1.000 fot-pounds av vridmoment och en 12,9-andra 1/4-mile banatid. Ron hade lustgas flaskan monteras under lastbilen, snarare än i sängen. Den lustgas systemet använder två solenoider, en solenoid för turbo i linje, och det andra aktiveras under full gas. Motorn ger 536 hästkrafter. Eftersom tillsatsen av lustgas systemet, tror Reiswig trucken är kapabel att producera 580 hästkrafter på spray.
Drivlina och Däck

"Haulin Mass" F- 350 var försedd med 4:30 påkörning kugghjul i en 10 1/2-tums bakre änden på Dana 60 axlar. Pro Comp Xtreme 37x13.50-18R all-terrain däck placerades på anpassade Diamo 18-tums hjul att greppa vägen och spåret.
Fjädring Ändringar

Ron Reiswig s F-350 har modifierats med en Fabtech liftsystem som inkluderade 8-tums spiralfjädrar. Sex Bilstein stötdämpare med reservoarer var monterade på framsidan av lastbilen och två var monterad i den bakre. CalTracs traction barer sattes att rymma lyfte truckens större makt.
Inredning bekvämligheter

Ron Reiswig beställde hans 2005 F-350 fullastade med varje alternativ som Ford Motor Company erbjuds för hans lastbil. Anpassade mätare installerades från Gale Banks Engineering och DiProcol Optix. Mätarna läsa avgastemperaturen, överföring temperatur, boost och kör trycket. Ron hade dessa anpassade mätare installerade för att försöka komma så nära ett 1-till-1-förhållande av boost-till-enhet tryck som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91624.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.