Hur Turbo en bilarna en KA24DE

Den bilarna en KA24DE motorn producerad av Nissan 1988-1996, driver ett antal av bolagets sport bilar och lastbilar. Motorn kom sugmotor från fabriken, vilket innebär att den använde sin egen förbränning befogenhet att dra in luft i cylindrarna. För att öka kraften i bilarna en KA24DE, kan du lägga en turbo från en av många eftermarknaden återförsäljare. Även om inte varje turbo kit är densamma, de grundläggande installationsprocedurerna är likartade. Saker du behöver
Skiftnyckel
Hylsnyckel
Socket set, uttag metrisk
Momentnyckel
Torque
Philips-skruvmejsel
Fluid uppsamlingskärl

Visa fler instruktioner
1

Skaffa en turbo kit från en prestanda delar tillverkare. Det finns ett antal turbo kit som finns för bilarna en KA24DE, hitta ett kit som passar din budget. Den turbo kit bör komma med turbo, grenrör, downpipe, större spridare bränsle, en luft insugningsröret, en luftrenare, oljeslangar tryck och nödvändiga klämmor och installationsmaterial.
2

Ta bort luftfilter box och intag slangen ansluten till insugningsröret på din bilarna en KA24DE. Filtret lådan hålls mot kroppen av fordonet med två bultar och slangen hålls på plats med en metallklämma runt spjällhuset.
3

Ta bort de tre skruvarna som håller motorns avgasgrenröret till motorns avgaser. Om du har svårt att nå skruvarna från motorrummet, klättra under bilen. När du är klar, ta bort de sju skruvarna som håller avgasgrenrör till topplocket.
4

Koppla kabelnätet pluggar ansluten till vardera av de fyra bränslespridare. Ta bort de två skruvarna som håller bränsleskenan till insprutarna och driva det ett par inches ur vägen. Försiktigt bända varje insprutare ur topplocket.
5

Installera den nya avgasgrenrör till topplocket på din bilarna en KA24DE. Använd den nya packningen finns i din turbo kit, inte den gamla packningen du bort tidigare. Dra åt bultarna till fabriken angivet belopp, vanligen mellan 40 och 50-ft-lbs av vridmoment. Om bultarna är för löst eller tight, kan du skada grenröret.
6

Bolt stupröret i din turbo kit till avgassystem på din bil. Glöm inte packningen som passar mellan stuprör och avgaser.
7

Bolt baksidan av turboaggregatet till stupröret innan bultning turboaggregatet till grenröret. Använd den medföljande packningen i ditt kit som passar mellan turbo och downpipe. Turboladdaren ansluter vanligtvis till stupröret med fyra bultar. När stupröret är ansluten till turboaggregatet, placera packningen som passar mellan turbokompressorn och avgasgrenröret i läge. Bolt turboaggregatet till avgasgrenröret med de fyra skruvarna.
8

Spänn stålomspunnen linje oljetrycket till oljeinloppet din turbo. Kör den andra änden av linjen till kontakten på den nedre högra sidan av motorblocket. Du måste ta bort tändhatten två skruvar innan du installerar linjen. Böj eller förvränga packningarna används för oljetrycket linjen. Det kan leda till betydande oljeläckor.
9

Anslut luftutsläpp av turboaggregatet till spjällhuset av bilarna en KA24DE hjälp av metallrör som finns i din turbo kit. Luftutloppet hos turbokoden är hålet finns längst ner. Dra åt metallklämmorna runt gummipackningar som håller varje avsnitt av rör ihop.
10

Installera de nya bränsleinjektorer till topplocket. Anslut bränsleledningen till toppen av spridarna och skruva fast aggregatet på plats. Anslut varje sele klipp från motorns kabelstam i rätt ordning. Klippen är numrerade enligt cylinder.
11

Anslut det nya röret luftinsugssystem och filter på framsidan av turboaggregatet med de medföljande klämmorna. Anslut vakuumslangen som förbinder avblåsning ventil av turboladdaren till luftinsugningssystem röret. Den blow-off ventil ser ut som en liten klocka på framsidan av turbon.
12

Anslut datorn styrmodulen för turbo i din Nissans dator, om din turbo kit levereras med en modul. Datorn för din Nissan är under den högra sidan av instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91623.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.