Hur Examen Dina Cams på en SR20DET motor

The SR20DET motorn, som är byggt av Nissan, användes ursprungligen i 180SX och 240SX raden av fordon som produceras av företaget. Denna turboladdade, fyrcylindriga motor kan dra nytta av ett antal ändringar, bl.a. att öka eller minska graden av dess kamaxelns timing. Graden av din kamaxelns timing kan väsentligt påverka mängden hästkrafter ditt SR20DET kan producera under hela dess RPM bandet. Saker du behöver
skiftnyckel
Angle linjal block
Däck
Visa fler instruktioner
1

blockera främre och bakre däcken på din bil för att förhindra den rullar medan du examen dina kammar. Flytta bilen i friläge. Du kommer att behöva för hand vrida motorn senare, vilket endast kan göras om bilen är i neutralläge.
2

Öppna huven och leta reda på kamaxeln locket ovanpå motorn. Kamaxeln omslaget är gjort av metall och plast och säger "Nissan" i stora bokstäver. Avlägsna oljelocket från locket och bultarna hålla kåpan till cylinderhuvudet. Lyft bort locket på motorn och ställ den åt sidan.
3

Vrid motorn medurs för hand för att hitta övre dödläge på veven. För att stänga av motorn, ta tag i remskivan med båda händerna och vrid sakta. Den vev remskiva är den största remskivan finns på nedre framsidan av din SR20DET motorn. Vrid motorn tills både hacket på remskivan och de mörka länkarna i kamkedjan möter dig.
4

Ta vevaxelvinkelsensorn finns längst upp till höger på topplocket. Vevaxelvinkelsensorn ansluter till topplocket med två bultar. När bultarna tas bort, koppla loss sensorns kontakt från motorns kabelstam och dra ut givaren ur topplocket.
5

Leta skåran på kroppen av vevaxelvinkelsensorn. När detta notch ställer upp med orange prick på den lilla kugghjulet på vevaxelvinkelsensorn är kammen graden av din SR20DET satt till noll. För att avancera tidpunkten för din motor, rotera den lilla kugghjulet medurs till önskad grad. Använd din examen linjal för att göra exakta rotationer. För att fördröja tidpunkten för din motor, rotera kugghjulet moturs. Sätt veven montering vinkelsensorn tillbaka in i topplocket när du gör justeringar.
6

tillbaka vevaxelvinkelsensorn och anslut den till motorns kabelstam. Skruva fast kamaxeln tillbaka locket på plats, ta bort dina däck block och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91621.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.