Hur figur Utväxling & Tire Rotation

Några komponenter har en sådan dramatisk effekt på körbarhet som kugghjulen i ett fordons differential. Ju mindre växlarna, desto snabbare kommer fordonet att accelerera. Men nackdelen kommer små redskap är att motorns varvtal blir högre och gas körsträcka minskar. När man beslutar vilka utväxling att uppgradera till, är det första steget att fastställa vilket förhållande fordonet är utrustat med. Lyckligtvis bestämning om utväxlingsförhållandet, och därför däckets rotation, är ganska enkel att göra. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Kör fordonet med en konstant hastighet på en öppen motorväg.
2

Spela in motorns revolutionens per minut, eller "varvtal", och hur många miles per timme fordonet färdas på det antalet varv. Till exempel, vid 3000 RPM, var fordonet färdas 65 miles per timme.
3

Mät diametern på en av de bakre däcken med ett måttband.
4

Multiplicera varvtal som registrerades i steg 2 av diametern på däcket, sedan skriva resultatet ner. Till exempel, om däckets diameter är 26 inches, 26 multiplicerat med 3,000 lika med 7,800.
5

Multiplicera antalet miles per timme noterade i steg 2 med 336, sedan skriva resultatet ner. Till exempel motsvarar 65 miles per timme multiplicerat med 336 21.840.
6

Dela antalet framställd i steg 4 med antalet som framställts i steg 5. Till exempel motsvarar 7.800 dividerat med 21.840 .357. Flytta decimal till höger med en siffra för att producera den utväxlingsförhållandet. Därför är det utväxling 3.57:1, vilket betyder att kugghjulet roterar 3.57 gånger per däck rotation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91796.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.