Bil Suspension Typer

Bil fjädring avser mekanismen i ett fordon som separerar förarsätet från vägen och hindrar bilen från att skaka kraftigt för att göra rida för hård. Det finns olika faktorer som kan påverka upphävandet av ett fordon, såsom olika fjädrar, stötdämpare och om upphävandet är beroende eller oberoende. Oberoende Suspension System
p Om ett fordon har en oberoende fjädring, är hjulens fjädringssystem sällskap av en krängningshämmare men är i övrigt oberoende av varandra. Enligt carbibles.com, var oberoende bil fjädringssystem skapades 1930 och har varit populär sedan dess. Idag finns elektroniska sensorer samt chock ställdon absorbator i vissa självständigt svävande fordon som kan hjälpa till att kontrollera gupp för att säkerställa en smidig körupplevelse.
Beroende Suspension System

När ett upphängningssystem för ett fordon är icke oberoende eller beroende, betyder det de upphängningssystem på framhjulen är kopplade fysikaliskt genom båda hjulen (höger och vänster) är fästa vid axeln. Denna typ av suspension hålls ofta på plats av fjädrar, och är vanlig i lastbilar. Carbible.com rapporterar att även beroende upphängningssystem inte används i moderna sedaner, kan detta system vara ett lönsamt för fordon som färdas i terräng.
Dubbla triangellänkar Suspension System

dubbla triangellänkar upphängningssystem är en typ av oberoende upphängningssystem i fordon där hjulet är fäst vid bilens ram med länkar eller armar som liknar formen av en länkarm. Enligt lag-integra.net, har denna typ av upphängning funnits bara 50 år. Den typen av spiralfjädern som hamnar på nyckelben-formade armar påverkar också rörelsen av hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91869.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.