Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur avsluta en begagnad bil försäljning i Massachusetts

delstaten Massachusetts kräver att du titel din nyinköpta bil inom 10 dagar efter köpet. Den Massachusetts Registry of Motor Vehicles hemsida finns länkar och information för alla nödvändiga blanketter, avgifter och förfaranden som krävs för att slutföra din försäljning. Om du köper från en återförsäljare, slutför din återförsäljare pappersarbete för dig. Du måste ha en försäkring på plats på köpt fordonet innan du avslutar dina papper på en lokal RMV kontor. Var noga med att samla in rätt pappersarbete från säljaren innan du fortsätter. Instruktioner
1

Översyn titeln på det fordon du köper för att se till att det inte finns någon kvarstad innehavare listan - du kan inte byta ägare utan bevis på en panträtt release, om det finns någon. Se till att säljaren skyltar i lämpliga områden säljaren information, dokumentera hennes namn, underskrift, datum, mätarställning och kostnad. Staten Massachusetts inte kräver en titel på fordon som är från 1980 eller tidigare.
2

be säljaren att ge dig ett köpebrev eller skapa en själv. Detta är inte nödvändigt om du har en titel som möjliggör kostnadseffektiv och vägmätare anteckningar i Massachusetts, men ha en är bra för journalföring. Du måste tillhandahålla ett köpebrev och säljarens registreringsnummer för ägarbyte om fordonet är undantagna från textning (år 1980 eller äldre).
3

Kontrollera att räkningen-av- försäljning anger både ägarens och säljarens namn, fordon år, märke, modell, chassinummer, mätarställningen och försäljningspriset. Båda parter datum, signera och skriva sitt namn på köpebrevet. Varje part behåller en kopia själv.
4

Ta ditt bevis på försäljning och ägarbyte till din försäkringsagent. Försäkra fordonet med minst en skuld politik (ditt försäkringsbolag vet de statliga miniminivåer). Din licensierad försäkringsagent kommer att fylla ut och ge en registreringsansökan och avdelning, även känd som RV-1, som skall undertecknas av den försäkrade -. Agenten kommer också att underteckna och stämpla ansökan för slutförande

5

Ta RV-1 och nödvändiga dokument (ditt försäkringsbolag kommer att förklara vad du behöver ta med) inklusive ditt körkort för legitimation till din lokala RMV kontor för att slutföra dina papper och betala avgifter som krävs.

6

Betala din försäljning skatt, vilket är 6,25 procent av fordonets anskaffningsvärde bestäms antingen av köpeskillingen eller NADA partihandel värdet av fordonet, vilkendera är högre (exakt som i augusti 2010). Ytterligare titel och registrering avgifter kan hittas på Massachusetts DOT webbplats (se Resurser). Slutför eventuella ytterligare pappersarbete och betalning vid RMV att slutföra ditt köp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78830.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.