Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Fördelarna med en momentomvandlare

kan ha försökt, men få har svarat på samtalet för en över-allt bättre drive koppling än momentomvandlaren. Dessa vätska kopplingar har funnits i så många år, har folk börjat ta dem för givna som en nödvändig del av den automatiska växellådan. Dock har de senaste framstegen inom automatisk koppling teknologi lämnat vissa människor frågar: vad exakt är fördelarna med en momentomvandlare? Svänghjul Effect

Ett attribut av momentomvandlare som kommer som både en välsignelse och en förbannelse är deras vikt. Eftersom den genomsnittliga momentomvandlaren väger mellan 20 och 40 kg., Agerar de som ett effektivt sätt att stabilisera motorns varvtal. TC: s tröghet, eller tendens att motstå förändringar i hastighet, innebär att tomgång eller accelerationen är mycket jämnare jämfört med koppling-utrustade fordon. Detta kan vara en viktig faktor för bilar med stor cylindervolym /låg-cylinder-count motorer (2.0L + fyra cylindrar, 3.5L + sex cylindrar, 6.0L + V8), som tenderar att köra grövre än mindre motorer.

Momentförstärkning

Den främsta fördelen med momentomvandlare är deras förmåga att agera som en kontinuerligt variabel transmission i ögonblicken före låsning. Motorn-side turbin inuti snurrar fortare än på sändarsidan turbin precis innan de två lås tillsammans, vilket skapar en relativ hävstångseffekt. Även en viss del av motorns vridmoment går förlorad till glidning mellan de två turbinerna, är det mesta av rpm skillnad uttryckt i extra kraft på sändarsidan turbinen. Detta åstadkommer två saker

. Först, betyder det att fordonet kommer att accelerera snabbare och mer förutsägbart utan att förlita sig på en extra låg första växel vägen manuella växellådor göra. Det andra innebär den mekaniska fördelen med den extra vridmoment att mindre fluktuationer i motorns varvtal inte kommer att påverka transmissionen, vilket leder till jämnare acceleration. Det är för dessa två anledningar som momentomvandlare utrustade automatik är att föredra för nästan alla nivåer av professionell dragracing.
Vätskebehållare

Värmen produceras av transmissionens interna kopplingar slingrar småningom upp att få överföras till vätska, som snabbt kan överhettas under extrema förhållanden. Momentomvandlaren rymmer nästan lika mycket eller mer vätska än växellådans oljetråg, vilket gör det till en perfekt reservoar kylande olja. Detta är mer sant nu än någonsin, eftersom det lock-up-mekanism i moderna momentomvandlare bort mycket av den stress ur TC enligt kryssningen, håller vätskan så mycket svalare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78431.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.