Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hyra en bil Vs köpa en bil

När du är redo för en ny bil, du möter ett viktigt val: om att köpa eller hyra. Den guide till Leasing påpekar att det finns några viktiga skillnader mellan de två alternativen. När du köper en bil, är det din och du kan köra det så mycket som du vill och sälja eller byta in den när du hyr, kommer du att vända i bilen vid slutet av den angivna tidsperioden, och du måste följa med viss körsträcka och begränsningar vård under tiden. Genom att jämföra Köpa vs leasing, kan du göra det bästa valet för din personliga situation. Kostnad

Leasing tenderar att ha en lägre kortsiktig kostnad, samtidigt köper en bil sparar du pengar på lång sikt. Kimberly Palmer av US News & World Report säger att många leasing inte kräver några pengar ner, och sina månatliga betalningar är ofta lägre än vad du skulle betala om du köpt samma fordon. Detta gäller särskilt om du är villig att hyra en impopulär modell. Men du kan spara pengar genom att köpa om du håller din bil på lång sikt.
Prestige

Förare som gillar att ha nya bilar i allmänhet betala mindre genom leasing . Leasing istället för att köpa tillåter dem att byta till en helt ny bil vart tredje år eller så utan att oroa sälja eller handel i den gamla bilen. De som är mer intresserade av långsiktiga kostnaden är bättre att köpa en bil och hålla den så länge som möjligt. Kimberly Palmer säger att förare som köper fordonet och hålla det för ett decennium nästan alltid spara en betydande summa pengar, även om de sitter fast kör en "gammal" bil.
Flexibilitet

Leasing erbjuder mer flexibilitet än att köpa om du räknar vissa förändringar i livet. Till exempel, om du har en sportig bil och planerar att bli förälder, är det enklare och billigare att sätta i bilen för en minibuss när du har ett hyresavtal vs behöva hitta en köpare eller förhandla fram en rättvis handel-in . Om du förväntar dig att ditt liv ska vara stabil och tror att din bilmodell kommer att vara tillräckligt för många år, är att köpa förmodligen det bättre alternativet.
Påföljder

När du köper en bil, det finns inga begränsningar för hur du använder den. När du hyr en bil, men varnar Kimberly Palmer av US News & World Report att det blir körsträcka restriktioner, där du betalar en styv monetär straff om du överskrider dem. Det finns också straff för onödig förslitning. Om du kör långa sträckor, har en massa barn eller hundar eller tenderar att vara hård mot din bil på andra sätt, att köpa är förmodligen det bästa alternativet.
Reparationer

Guide till Leasing säger du vanligtvis inte behöver oroa sig för att betala för reparationskostnader på en hyrd bil, eftersom det kommer att omfattas av tillverkarens garanti för längden av hyresavtalet. Om du köper en bil och hålla den längre än garantitiden, kommer du att få betala för reparationerna om du köper en förlängd garanti.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78549.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.