Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Så här kontrollerar fordon alternativ genom VIN

1980 inledde International Organization for Standardization (ISO) ett nytt sätt att standardisera nr för ett fordon, mest känd som en VIN. VIN är för fordon byggda från 1981 följer en universell standard så att inte två bilar har samma nummer och kan inte skickas som ett annat fordon. VIN, en kombination av 17 siffror och bokstäver, identifierar fordonets år, märke, modell, optioner, särdrag och sekvens av modellen produktion. Vissa VIN s är tillverkare och konkreta med anläggningen där fordonet monterade, medan vissa siffror visar en vanlig siffra för året och göra. Saker du behöver Review, en VIN-nummer för att undersöka, från 1981 på.
Visa fler instruktioner
Decode fordonets VIN
1

Hitta en bilens VIN genom att titta på förarsidan vindrutan del på instrumentpanelen. Du kommer att märka att VIN är i ett svårt att nå plats för att undvika att bli manipulerade. Andra vanliga ställen att hitta VIN skulle vara längs förarsidans dörr eller i bålen, i området nära den reservdäcket.
2

Siffror 02:59 tillhandahåller land, märke och modell, även kallas World Tillverkare Identifier (WMI). Den första siffran betecknar det land där fordonet byggdes och har beteckningen 1, 4 eller 5 för USA, 2 för Kanada, 3 för Mexiko, J för Japan, K för Korea, S för England, W för Tyskland, Z för Italien , Y för Sverige, V för Frankrike, 6 för Australien och 9 för Brasilien. Siffror två och tre betyda märke och modell, men denna lista kan vara något komplicerat. Till exempel kan en Volkswagen tillverkad i Tyskland vara värt mer än ett liknande fordon tillverkade i Mexiko. WMI kan du mer exakt bestämma ett fordons värde.
3

bilens egenskaper, såsom säkerhet och motorns information kan hittas i siffror 07:56. Några av dessa bokstäver (för fjärde symbolen) kommer att innebära följande: H är en säkerhetskod som betyder front-och sidokrockkuddar, betyder B fordonet har bilbälten och inga krockkuddar, L, F och K avslutar olika generationer av krockkuddar. Siffror fem och sju ange märke och modell på fordonet, medan den åttonde siffran betecknar storleken på motorn. Till exempel: fyra identifierar en fyrcylindrig, sex en sexcylindrig, etc.
4

nionde siffran, vilket är aldrig en bokstav, är en kontroll siffra. Denna siffra är svaret på ett komplicerat matematiskt problem som kan skapas av VIN, där svaret är lika med nionde siffran. Detta används för att fastställa att VIN inte är förfalskad. För att bestämma året fordonet gjordes, kontrollsiffra 10
5

. Denna siffra betecknar året enligt följande: bokstäverna A till Y är numeriska värden för 1980-2000. Året 1980 börjar som ett A, medan de år 2000 slutar med Y. Åren 2001-2009 använder siffrorna 1-9, och 2010 och senare använda samma alfabetiska koden börjar med siffran A.
6 < p> Siffra 11 anger spelningar där fordonet tillverkas. Det finns ingen universell standard för denna siffra, och du kommer att behöva göra en del efterforskningar för att ta reda på från tillverkaren som anläggningen byggdes bilen
7

de sex sista siffrorna i VIN bestämmer produktionen längd och när det aktuella fordonet byggdes under denna tidsperiod. Detta är normalt inte ett betydande antal för vanliga och massproducerade fordon, men det har mycket stor betydelse för samlare av sällsynta bilar samt begränsad upplaga eller slutet av serietillverkade fordon. Ett fordons värde kan öka eller minska beroende på dessa siffror.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78700.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.