Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur figur Missouri Sales Tax på en bil

Vissa stater har komplicerade auto-omsättningsskatt planer. Missouri, är dock inte en av dem. När du registrerar ett fordon i Missouri, betalar du en engångsavgift omsättningsskatt som baseras på försäljningspriset på fordonet, minus eventuella avdrag. Värdet räknas inte, och det finns ingen extra årlig skatt att betala. Om du funderar på att köpa en bil, eller om du har precis köpt en och måste registrera det, måste du bestämma hur mycket du är skyldig i omsättningsskatt. Instruktioner
1

fastställa det beskattningsbara värdet på bilen. Det skattemässiga värdet är försäljningspriset minus tillverkarens rabatten (för nya bilar endast) och ditt inbyte ersättning. Till exempel, om fordonet du köper har ett försäljningspris på $ 20.000 och en tillverkares rabatt på $ 1000, och du får $ 3,000 för ett inbyte, din beskattningsbara värdet skulle vara $ 16.000.
2

Bestäm lokal omsättningsskatt i din jurisdiktion. Även Missouri har en state-omsättningsskatt som gäller för fordon inköp, en del av din försäljning-skatt proposition om en bil kommer från lokala skatter. Leta upp ditt län i Missouri skatten kartlägger på dorx.mo.gov. Klicka på "Motor Vehicle License," sedan "Beräkna Beräknad Sales Tax." Addera 3

Lägg lokal omsättningsskatt procent till Missouri statlig skatteprocenten. Under 2010 var den Missouri statlig skatt andel 4,22 procent. Till exempel, om du bor i Butler County, som har en försäljning skattesats på 1,0 procent, skulle du lägga 1,0 procent till 4,22 procent, vilket motsvarar 5,22 procent.
4

Flytta decimalen över två fläckar att förbereda för beräkningen. Med hjälp av stickprov, bör 5,22 procent visas som 0,0522.
5

Multiplicera denna siffra med det skattepliktiga värdet för att bestämma den omsättningsskatt på bilen. För provet, är det skattepliktiga värde 16.000. När den multipliceras med den totala skatteprocenten, är resultatet $ 835,20, vilket skulle vara den totala skatt som skall betalas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78753.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.