Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur ta reda på hur mycket Sales Tax One skyldig på en bil

Anytime en individ överväger att köpa en ny bil, bör han eller hon vara medveten om alla kostnader i samband med att köpa en bil. En viktig komponent ofta förbises är den omsättningsskatt. Inte bara är det viktigt att veta hur man ska ta reda på hur mycket moms man är skyldig på en bil för budgetarbetet, men vissa återförsäljare kommer att dra fördel av intet ont anande köpare genom överladdning på skatt. Saker du behöver
Dator med InternetCalculatorPhone
Visa fler instruktioner
Beräkning omsättningsskatt på en bil
1

Kontakta den lokala avdelningen av motorfordon för att ta reda på om skattesatsen är baserat på var bilen är köpt eller där bilen är registrerad. När denna information bestäms, ta reda på vad är skattesatsen i det området. Om DMV inte kan hjälpa dig, kontakta utrikesdepartementet av beskattningen.
2

Fråga DMV eller Institutionen för beskattning om det finns några ytterligare skatter som krävs för att bilen köps. Till exempel, vissa områden har extra skatter på lyxbilar eller lastbilar. Addera 3 p Om skatten baseras på detaljhandeln värdet på bilen, forskning värdet av bilen. Detta kan göras genom ett antal webbsajter, två av de mest ansedda att vara Edmunds.com och kbb.com (Kelly Blue Book). Om skatten baseras på försäljningspriset, ta reda på vad bilen säljer för.
4

Bestäm vilka extra objekt är skattepliktig. Till exempel i de flesta områden, garantier inte är skattepliktiga. Lägg de skattepliktiga poster till försäljningspriset eller pris (beroende på vilket som används) för att bestämma den totala beskattningsunderlaget.
5

Multiplicera summan av beskattningsunderlaget med skattesatsen att beräkna omsättningsskatt. Till exempel, om den sammanlagda beskattningsbara beloppet är $ 12.000 och skattesatsen är 5 procent, skulle den totala skatten vara $ 600. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78503.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.