Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

VIN Number Information

VIN, eller chassinumret, är en unik 17-siffrig kod som tilldelas varje ny bil när det är gjort. Koden använder både siffror och bokstäver för att hjälpa historier bandvagn. Plats

VIN-nummer finns på flera platser i bilen som förardörren, brandväggen, instrumentpanelen, rattstång, eller vänstra inre hjulhus samt alla fordon dokument . Addera Betydelse

Från VIN du kan avgöra vilket land en bil gjordes, vilket bolaget gjorde det, och detaljer om bilens system. Den nionde siffran i VIN är en Kontrollsiffran som beräknas utifrån de första åtta för att säkerställa att VIN är legitimt.
Använd

När du köper en begagnad bil, kan du begära en rapport fordon historia. Varje gång de ägarförändringar, bilen är registrerad på en Department of Motor Vehicles, är försäkrings-eller garantianspråk arkiveras eller andra väsentliga händelser inträffar de läggs till bilens historia baserad på VIN.
Identification

Alla VIN-nummer på bilen ska matcha, såvida inte delar har bytts ut. Reparationer kan ha gjorts med hjälp av icke-standardiserade delar eller till och med delar stulna från andra fordon.
Historia

VIN-nummer dök upp i bilar från och med 1950-talet, men det var 't fram till 1980 som US Department of Transportation krävs vins och standardiserat dem i den nuvarande 17-siffriga formen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78379.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.