Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur Överför Försäljning av en bil i Kalifornien

Överföra ett fordon på rätt sätt är en viktig del av att sälja din bil. Det är inte så enkelt som att byta nycklar för en tuss av kontanter. California Department of Motor Vehicles (DMV) har användbar information och särskilda riktlinjer för att göra ett fordon överföring säker, enkel och lagligt. En överlåtelse är "en avvikelse i den registrerade eller juridiska ägandet av en California registrerat fordon." En bil som du ger bort eller förflyttas till en familj också ska också dokumenteras i DMV rekord, men lite annorlunda. Saker du behöver
Kalifornien Certificate of Title
Meddelande om utsläpp och överföringar av ansvar bildar
köpebrevet Form
Underskrift (er) av säljaren (s) och lien innehavaren, om någon
Signatur (er) av köparen (s) katalog Smog certifiering (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Registrera din California intyg om titeln. Om du deläger fordonet eller fortfarande gör betalningar på fordonet, den andra ägaren eller lien innehavaren också skall underteckna intyget. Om bilen gjordes efter 1988, kommer titeln att vara en 7 av 8 tums blå certifikat. Om fordonet är från före 1988, kommer titeln att vara en 4 av 5 tum ägarbevis, allmänt känd som en "rosa slip."
2

Har köparen underteckna ditt certifikat av titeln eller rosa slip . Det finns övergångssummor, men är köparens ansvar. Skriv mätarställningen vid tidpunkten för försäljningen på intyget om titeln. Addera 3

Fyll i och underteckna en "Bill of Sale" formulär. I Kalifornien DMV har ett formulär på nätet som du kan fylla i och skriva ut. Du kan också skaffa en tomt köpebrevet mall online. En köpebrevet innehåller din personliga information, köparens uppgifter, försäljningspris och året samt bilmärke och modell (se Resurs 4).
4

Fyll i och underteckna ett "Meddelande om överföring och frigörande av Ansvar "formulär. Det är ett verktyg på California DMV webbplats som guidar dig på att fylla i detta formulär. Om du inte skickar detta formulär, är någon trafik eller parkering kränkning som kan uppstå när den nya köparen är i bilens innehav fortfarande ditt ansvar.
5

Förvärva köparens underskrift på "Meddelande om överföring och Friskrivning "formuläret och på" Bill of Sale "formulär. Gör kopior av dessa former för köparen och behålla en kopia för din bokföring.
6

Kontrollera din bil smog om det är mer än fyra år gammal. Du behövs som säljaren att visa köparen en giltig smog inspektion certifiering. Enligt California DMV, "är smog inspektioner krävs om ditt fordon är Hybrid, en bensindrivna 1975 års modell eller äldre, tillverkat ett dieseldrivet fordon före 1998 eller med en totalvikt (GVWR) av mer än 14.000 pund, el, naturgas drivs med en GVWR rating av mer än 14.000 pund, en motorcykel eller en släpvagn. "
7

Skicka in dina dokument eller ge dem en lokal Kalifornien DMV. Boka tid för snabbare service och för att undvika långa rader. Du kan boka tid på nätet eller genom att ringa 1 -. 800-777-0133

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79148.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.