Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Ohio Car Sales citron lagar

Det finns inget riktigt gillar spänningen i ett nytt fordon. Denna vackra skinnklädsel luktar fräscht och nytt. Den blanka, felfri lack behagar ögonen. Vad sägs om att mjuk gång medan kryssningar ner Buckeye State gator och vägar? Däremot kan den drömmen rida vänder snart till en mardröm med upprepade mekaniska problem och resor till verkstaden. Om det fortfarande uppstår, kan du ha köpt en citron. Definition

Ohio justitieminister definierar en citron som ett motorfordon som har ett problem som väsentligen försämrar användning, säkerhet och fordonets värde. De som har haft problem med ett fordon under det första året eller de första 18.000 miles bör be återförsäljaren eller tillverkaren för att göra nödvändiga reparationer. Fordonet kan betraktas som en citron om återförsäljaren eller tillverkaren inte göra det efter att ha fått en rimlig möjlighet. Tyvärr är de flesta begagnade bilar som inte omfattas av Ohio citron lagar.
Rimlig möjlighet

Någon av följande fyra villkor gör en bil en citron i Ohio lag. Problemet kvarstår efter tre eller fler försök att åtgärda det. Fordonet har varit i verkstaden i minst 30 dagar under det första året eller 18.000 miles. Åtminstone åtta försök har gjorts för att fastställa olika problem. Ett misslyckat försök har gjorts för att åtgärda ett problem som kan orsaka dödsfall eller allvarlig personskada.
Söker Upplösning

Ohio konsumenterna kan be tillverkaren för en fullständig återbetalning eller en ersättare fordon om en av de fyra villkoren är uppfyllda. Skicka en certifierad brev till tillverkaren och förklara vad de problem med bilen är, gå igenom vad du har gjort för att lösa problemen. Tillverkaren kan sedan försöka förhandla fram en lösning med fordonets ägare. Men om tillverkaren balks vid att finna en lösning, kan fordonets ägare ansöka om skiljeförfarande.
Arbitration och tvistemål

Skiljedom är den process genom vilken en neutral tredje part hjälper till att hitta en lösning när konsumenten och tillverkaren inte kan. Den Ohio justitiekanslern har en lista över godkända skiljemän. Konsumenten behöver inte godta s skiljedomare, dock. Konsumenten kan lämna in en stämning i gemensamma grunder domstol inom fem år från inköpet mot tillverkaren för fordonet priset och advokatkostnader. Var noga med att få en advokat kunnig i citron lagar. Planera för möjligheten av en utdragen rättegång.
Skydda dig

Ohio Justitiekanslern råder konsumenter att hålla bra underhåll register sina nya bilköp. Det inkluderar att hålla koll på eventuella problem med bilen. Håll alla garanti-och register reparation. Se till att läsa bruksanvisningen för att lära sig vad underhållet fordonet kräver. Underlåtenhet att utföra de rekommenderade underhållet kan fria tillverkaren från ansvar om ett problem uppstår. Det skulle kunna lämna ägaren med en dyr reparation räkningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78371.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.