Hur du köper en Ford F250 F350 Super Duty Diesel 7.3L

Det är ingen tvekan Ford hade en vinnare med Super Duty 7.3L diesel, tillverkad 1999-2003. Här är några tips att tänka på när vi letar efter en begagnad. Ta det från någon som ägde en för många år! Saker du behöver
tålamod.
Beslutsamhet.
Visa fler instruktioner
1

Automatisk växellåda-De tidigare modellerna hade problem med sändningen. Överföringen skulle köra varma och brinna upp. Ford hade en pro-aktiv tjänst bulletin och skulle åtgärda problemet gratis. De 1999 och cirka 2000 modeller inte har transmissionsledningar kylning till kylaren, så Ford ersatt kylaren, lagt kylledningarna, plus massor av andra små delar. Om du hittar en äldre modell som inte har haft denna förändring, kommer det att ställa dig tillbaka flera hundra dollar för att göra det.
2

vattenpump-Kylningsvätskor pölar under bilen efter att ha parkerat. Sälarna går dåligt i vattenpumpen och läcker kylvätska ur vattenpumpen skvallerhål. Det är ett ganska stort jobb att byta vattenpumpen om du aldrig har gjort det förut och kommer att kosta $ 200-300, eftersom du förmodligen vill byta slangarna, kylvätska sensor, serpentin bälte, etc. Planerar att spendera en hel del mer om du har en verkstad gör det.
3

bränsleavlopp petcock-Fuel kommer att läcka från bränslefiltret bostäder. "O" ringar i bränslet petcock ligger på baksidan av bränslefiltret bostäder kommer att behöva bytas ut. Reparationen kommer endast kosta några cent och ungefär en timme av din tid att fixa.
4

Bakre bromsok-Bakhjulsbromsen bromsok pinne och de bakre dynorna slits ut i förtid. Om du inte fånga detta i gång skivan broms rotorer behöver bytas också. I 120.000 miles jag hade ersatt de bakre bromsok och bromsbelägg två gånger. Om du gör det själv och använda rabatt delar det kommer att pågå ungefär $ 130-150. Om du har en verkstad göra reparationer förbereder att betala 2 eller 3 gånger.
5

Startmotor-Vid ca 100.000 miles tänkte jag mina batterier behövs ersätta. Startmotorn fick successivt trögare som då på. Så småningom ingenting hände när jag vred om nyckeln. Slår ut borstarna i startmotorn hade helt utsliten. Jag tog starter till en butik och hade det byggts för hälften av kostnaden för en ny starter (85), och ändå fick en livstidsgaranti.
6

kamaxelgivaren-Dessa går dåligt på cirka 100.000 miles . När den gör att du vet det. Du kommer att gå från att köra fin & smidig vid 70 mph att inte köra alls. Att ersätta kamaxel sensorn är ungefär $ 30. Få en från Ford-återförsäljare. Min lastbil var av garanti och Ford fortfarande ersatt det gratis. De från de delar rabatt auto butiker är ett par dollar billigare, men de är inte lika bra. Innan jag åkte till återförsäljaren, försökte jag en 2 olika sensorer från rabatter platserna. Man gjorde lastbilen svårt att starta, den andra skulle börja okej men det körde grovt. Bara få en från Ford och spara dig besväret.
7

Speed ​​Sensor-Om du råkar provköra en modell med icke-fungerande farthållare, överväxeln blinkande ljus, och en icke-fungerande hastighetsmätare under 40 mph, låt inte det vara en deal breaker. Den skyldige är en $ 30 speed sensor, placerad på bakaxeln. Tar ca 15 minuter att byta.
8

Däck-en uppsättning bra däck för en för sig kommer att ställa dig tillbaka $ 1200, ca $ 800 för en standardmodell. Om du hittar ett fint exempel med bra gummi du kommer att vara flera hundra dollar framöver.
9

bränsle körsträcka-Dessa lastbilar är kända för sin utmärkta bränsle körsträcka. Gruvan blir 23-24 mpg på landsväg.
10

Ändringar-Många av dessa lastbilar har ändrats under årens lopp. Avgassystem, turbos, datachips, byggsatser hiss. Om du inte vet en ansedd butik har gjort dessa ändringar, se upp för dessa fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77215.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.