Illinois Begagnade Bil Lagar

Att köpa en begagnad bil är ett ekonomiskt beslut för förare som behöver ett fordon för att pendla till arbete eller resa med bekvämligheten av personliga transporter. Staten Illinois har lagar genom sin Attorney General kontor och Department of Revenue för att sälja begagnade bilar som både köpare och säljare måste vara uppmärksam på att säkerställa en rättshandling. Köparen Protection

Illinois har flera lagar som är avsedda att skydda begagnade bilköpare. Medan Illinois citron lag gäller i första hand nya bilar, sträcker det täckning för begagnade bilar som är mindre än ett år gamla och har mindre än 12.000 totalt miles. Om en bil har stora problem inom denna period att återförsäljaren inte kan åtgärda med flera reparationsförsök, och bilen kan inte köras i totalt 30 dagar, kan köparen begära medling genom staten att genomdriva tillverkarens garanti och kräva återbetalning eller jämförbar ersättare fordon.

Illinois också erkänner underförstådda garantier, vilket helt enkelt betyder att begagnade bilhandlare väntas avslöja några kända mekaniska problem innan du säljer en bil. Illinois orättvisa och bedrägliga handlingar och metoder (UDAP) lagen gör det olagligt för begagnade bilhandlare att göra falska påståenden om ett fordon eller användning försäljning taktik som avsiktligt lura köparen. Addera Illinois begagnad bil garanti Law

Illinois begagnad bil garanti Law är en lagstiftning som skapar särskilda garantivillkor för drivlinan på begagnade bilar. Detta innebär används bilhandlare är ansvariga för skador på motor, transmission och annan kraftöverföringar, så länge det inte resulterar från en olycka eller ägare vårdslöshet. Den Illinois begagnad bil garanti Lagen omfattar alla begagnade bilar till 30 dagar från tidpunkten för försäljningen. För bilar som är mindre än två år, får den begagnad bil säljaren betalar för 50 procent av skadorna på drivlinekomponenter. Detta belopp faller till en 25 procentig andel för fordon mellan två och tre år gamla, och tio procent för fordon mellan tre och fyra år gamla. Utöver detta, kräver Illinois begagnad bil garanti lag inte återförsäljarna att betala för någon del av reparationer.
Skatter

bilköpare i Illinois måste lämna försäljning skatt till stat och landsting, som med alla andra retail köp. För att verkställa denna lag, kräver Illinois bevis på skatten när en förare ansöker om en ny titel på en begagnad nyligen köpt bilen. Den Illinois Department of Revenue erbjuder tre olika former för Illinois förare att lämna in skatt på en begagnad bil. Form RUT-50 är för förare som köper en begagnad bil från en privat fest eller emot det som en gåva. Form RUT-25 är för förare som köper en bil out-of-state och föra den till Illinois för att registrera och titel. Slutligen måste förare som köper en bil som tidigare hyrdes av en out-of-state leasingbolag betala skatt genom att lämna in blankett ST-556. I varje fall de lokala momssatser tillämpas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77562.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.