Hur importera nya bilar från Belgien

Nya bilar kan köpas från bilhandlare i hela Belgien. Nya bilar är generellt billigare i Belgien än i andra länder i Europa. När du köper en ny bil från ett moms (mervärdesskatt) eller TVA (taxe sur la valeur ajoutée) registrerade i Belgien, måste du betala moms till säljaren. Den takt som 2010 var 21 procent av inköpspriset för bilen. Saker du behöver
Registration formuläret
Conformity intyg
Faktura
Proof Passport
adress (t.ex. elräkning)
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera hur mycket skatt du kommer att bli ombedd att betala för att importera en ny bil till ett annat land. Även inom Europa detta kan variera från bara 1 procent till 2 procent, till nästan 75 procent i vissa länder.
2

Bestäm vilket märke av bil du vill köpa och hitta en seriös återförsäljare. Om din franska inte är bra, kanske du vill ha en översättare för att hjälpa dig med affären. Vissa återförsäljare kan tala lite engelska, men det är inte garanterat. Personliga checkar, girering checkar, banköverföringar eller kreditkortstransaktioner är alla acceptabla former av betalning.
3

Kontrollera att dealern ger dig ett formulär med begäran om registrering. Detta kallas en demande d'immatriculation - formulaire ros. Du behöver detta för att överföra bilen till ditt namn. Du kommer också att behöva ett intyg om överensstämmelse, eller certificat de Conformité, och ett köpebrev eller faktura.
4

Kontrollera registreringsanmodan har två frimärken på det. Dessa kallas för en 904 och en 705 stämpel. Den 904 frimärket visar att bilen lagligen har registrerats, och alla nödvändiga momsinbetalningar har gjorts. Den 705-frimärket visar att bilen har gått igenom de nödvändiga tull kanalerna. Överensstämmelsen certifikat visar att bilen är upp till de europeiska utsläppen och säkerhetsstandarder.
5

Ta alla dessa papper till närmaste bilregistret som kallas Riktning Immatriculation, eller DIV, tillsammans med din identitet dokument, inklusive pass, och bevis på din utländska adress. En elräkning, kontoutdrag, eller körkort är oftast tillräckligt. Du måste registrera din nya bil på en tillfällig registrering basis, och få transitering tallrikar, innan du kan exportera bilen till din destination.
6

Ta en ordentlig försäkring. Om du kör genom Europa, bör detta omfatta fullständig europeisk täckning. I Belgien, och stora delar av Europa, är det bilen som är försäkrad, snarare än den enskilde föraren. Minimikravet är tredje part, men heltäckande är lämpligt med en ny bil. Tredje part omfattar bara den andra personen om du har en olycka, kommer samtidigt heltäckande täcker dig och din bil också.
7

Kör hem om du importerar bilen till ett annat europeiskt land i närheten, eller organisera land eller hav transport till din destination. De flesta sjöfrakt företag erbjuder delade container alternativ, vilket kan göra transporter billigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76791.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.