Hur länge tror du måste returnera en ny bil?

En ny bil är ett stort köp för de flesta av oss, och det är viktigt att beakta alla aspekter av transaktionen innan ett åtagande. I de flesta av USA, när du har tecknat ett avtal, är du fast med det. Det finns dock några undantag, varav vissa härrör från lagar som införts för att skydda konsumenten. Den citron lag

så kallade citron lag är i kraft i alla 50 stater. Även om lagen varierar från stat till stat, skyddar grundlagen konsumenten från tillverkarens brott mot garantin. Detta kräver att tillverkaren att reparera eller byta ut den felaktiga fordonet eller, om detta inte är möjligt, för att betala tillbaka konsumentens pengar. Variationer på statliga lagar kan hittas på nätet - inklusive den tid under vilken du kan göra din ansökan - och vissa stater har även citron lagar som sträcker sig till begagnade bilar och nya bilar. Kontrollera ditt lag statlig citron innan du gör ditt köp (se referens avsnitt).
Köparens ånger

fåtal stater har en hård-och-snabb köparens ånger lag, även om vissa enskilda återförsäljare inkludera det i sina avtal. Kalifornien återförsäljare är enligt lag skyldiga att erbjuda köparen en tre-dagars returrätt, även om det finns en avgift införts. Det är bäst att kolla med din statens Attorney General kontor för att ta reda på hur lagstiftningen ser ut snarare än att förlita sig på bilfirma.
Återförsäljare återgångsalternativ

Vissa enskilda återförsäljare har en in-house returrätt. CarMax, till exempel, erbjuder en fem dagars returrätt och även om det inte verkställs genom en nationell lag, är det i deras kontrakt och så är verkställbart. Om en återförsäljare gör du ett sådant erbjudande, se till att du får det skriftligt och inte bara som ett muntligt löfte. Eftersom filmen mogulen Sam Goldwyn sade berömda, "En verbal kontrakt är inte värt pappret det är skrivet på."
Undantag

Kom ihåg att i nästan samtliga fall, När du har undertecknat kontraktet, är bilen din. Dessutom, när du kör bort det partiet, det tekniskt blir en begagnad bil, så även om du får tillbaka den, du är mest sannolikt kommer att ta en finansiell hit. Det finns emellertid vissa undantag. Vissa återförsäljare har en 24-timmars "tillbaka" klausul som gör det möjligt för köparen att häva affären, men bara om bilen ännu inte har levererats. Ett annat undantag är när en icke-emanciperade minderårig köper en bil och föräldrarna inte godkänner. I de flesta stater, kan detta erbjudande annulleras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76925.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.