Om Toyota Prius och bränsleeffektivitet

Toyota Prius är en av de mest bränsleeffektiva bilar som någonsin drabbat den amerikanska marknaden. Som gaspriserna fortsätter att sväva över $ 3 markera, fler konsumenter undersöker bränsleeffektiva bilar, såsom Prius, för att spara pengar och minska den ekonomiska belastningen på sina plånböcker. Men hur bränslesnål är Prius, och är det värt bytet? Funktion

2009 Toyota Prius får uppskattningsvis 48 city/45 motorväg MPG, den högsta av alla andra hybrid eller icke-hybrid på marknaden. Samma betyg uppskattas också för 2008, 2006, 2005 och 2004 Prius, som alla kör på gas-elektriska Toyota Hybrid System II.
Fördelar

Baserat på ett bränslepris på 3,84 $ per gallon, är den beräknade kostnaden för att köra Prius 25 miles bara $ 2.50, och kommer att ta drygt hälften av en liter bensin. Förutom fler miles per gallon än andra bilar på marknaden, kan Prius förare tjäna upp till en $ 3150 skattereduktion, beroende på år av bilen och antalet fordon som har sålts. Vissa stater, såsom Arizona, Florida, New Jersey, New York och Virginia, erbjuder också hybrid förare incitamentet för singel-passagerare HOV /bilpool privilegier körfält och New York state, och hamnmyndigheten i New York och New Jersey också ger "gröna" rabatter för avgiftsbelagda vägar, broar och tunnlar. Prius har också en av de lägsta betyg koldioxidavtryck någon bil på marknaden. Förutom att vara lätt på plånboken, Prius är också skonsam mot miljön.
Varning

Den största kritiken av Prius är att dess prestanda lider till förmån för bränsleeffektivitet. De största klagomålen kommer från mindre än stellar motorvägen drift av fordonet. Dessa motgångar placerar Prius bakom Toyotas Camry hybrid och Civic hybrid i US News and World Report ranking av 2008 Prisvärd medelstora bilar. Dessutom, den aerodynamiska, kombi designen av 2004 - har 2009 Prius vände också bort kritiker och blivande köpare
Historia

ursprungliga Prius debuterade i Japan. 1997 med NHW10 modellen. Fyra år senare började Prius försäljning i USA, med den nyare NHW11 modellen som produceras under 2001. Den NHW20 modellen, med den nuvarande kombi designen, debuterade år 2004. En plug-in version av Prius har också testats för kapacitet och kostnad i Japan, USA och London. Prius är den näst äldsta hybridbil på marknaden, bakom den första generationens Honda Insight.
Betydelse

Prius är den mest välkända hybridfordon Förenta staterna. Under 2006 svarade Prius försäljning för nästan 50 procent av hybrid försäljning med siffror som mer än fördubblades den näst mest sålda Toyota Highlander Hybrid. Synligheten av Prius har visat att hybridbilar kan vara trendiga fordon. Dess bäst-i-den-branschen MPG rating, i ljuset av stigande gaspriser, har också drivit andra biltillverkarna att sänka MPGs för även icke-hybridfordon och skapa hybridmodeller för att konkurrera på den nya marknaden.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76326.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.