Mustang Kompressor Vs. Turbo

Debatten om huruvida att överladda eller turbocharge en bil är ungefär lika gammal som själva bilen. Det är inte annorlunda om diskussionen råkar vara om Ford Mustang. Båda dessa metoder tvingas induktion, som hjälper motorn producerar mer kraft genom att tvinga mer luft in i motorn. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar. Om du letar efter mer makt från din Mustang, någon av dessa metoder kommer att fungera. Turbo

En turbo fungerar bort av avgaserna. Eftersom luft evakueras från motorn, går den Turbohuset genom en speciell avgasgrenröret. Turbon i sig är en rund enhet som innehåller ett turbinhjul som börjar snurra när avgaserna kommer in i huset. Detta i sin tur tvingar mer luft in i motorn och tillåter den att producera fler hästkrafter. Andra komponenter i en turbo kit inkluderar en wastegate, som styr mängden uppsving som turbon alstrar. Företag som Systems Hellion Effekt producerar kompletta turbo kit för Mustangs som börjar på ca $ 4000 i 2009.
Fördelar

En av de största fördelarna med turboladdning en Mustang är hög effekt potential. Turbos är mycket effektiva och fungerar på luft som skulle ha helt enkelt gått ur avgasröret. Det är inte ovanligt att se twin turbo Mustangs producera 800 eller 900 hästkrafter. Till skillnad från kompressorn, har turbo mindre tjuvanliggning på motorn eftersom den inte är remdriven.
Nackdelar

Eftersom turboaggregat fungerar bort av avgaserna , alla turbos lider av någon form av turbo lag eftersom luften måste gå igenom motorn innan den komprimeras av turbon. Mängden fördröjning beror på vilken typ av turbos som används. En mindre turbo snurrar upp snabbare, men det ger inte så mycket boost som en större turbo, som har mer eftersläpning. På grund av de turbos "närhet till avgasgrenröret, de producerar mycket värme. Detta i sin tur är svårare på motorn och dess komponenter. Eftersom turbon kan producera mer boost, finns det också behov av mer komplexa motor-styrenheter, vilket ökar kostnaderna.
Kompressor

En kompressor fungerar på samma koncept som en turbo, men det fungerar på inkommande luft. När luften kommer in i motorn, är det tvingas genom kompressor och sedan in i motorn. Det finns tre huvudsakliga typer av kompressorer. Den centrifugalenhet liknar en turbo. Det finns också en rötter typ och den med dubbla skruvar. De senare två ser likadana ut, men de förlitar sig på olika interna för att flytta luften genom huset. Vortech erbjuder ett kit för 1986-1993 Mustang V8 som kostar bara mer än $ 3000 i september 2009.
Fördelar

Sedan superchargers arbeta bort av den inkommande luften, det är mindre fördröjning eftersom makten bygger, särskilt i rötterna och två typer skruv. Kompressorer producerar mindre ökning än en turbo och därmed mindre värme. I sin tur innebär att att de inte är lika hårt på bilen som en turbo-system. Kompressorer har också färre komponenter. Det är mycket lättare för någon att installera en kompressor sig än en turbo.
Nackdelar

skillnad från en turbo, som bara drivs av avgaserna när de lämnar motorn , förlitar sig en kompressor på ett bälte drivs bort av motorn för att snurra bladen (eller skruvar) som tvingar luft in i motorn. Detta skapar tjuvanliggning på motorn, så att potentiella hästkrafter är inte så stor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76439.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.