Hur mycket gör en Nybilshandlare på en försäljning?

Många Bilhandlare köra annonser som säger saker som "Vi säljer bilar på fakturan pris" eller "Köp denna bil för 100 kr under faktura." Konsumenter som ser dessa annonser kan tro att återförsäljaren inte gör någon vinst. Men fakturan kostnaden bara en del av bilden när det gäller att bestämma hur mycket pengar en ny bilhandlare gör på en försäljning. Du måste känna till hela bilden, för att bestämma den verkliga vinsten. Faktura

En ny bilhandlare gör en vinst på skillnaden mellan försäljningspriset på bilen och den faktiska kostnaden. Grundkostnaden informationen är allmänt tillgänglig på Internet på webbplatser som Edmunds och Kelly Blue Book. Dessa webbplatser ger konsumenterna möjlighet att visa fakturan kostnaden för en ny bil, inklusive eventuella tillbehör och paket, och jämför med tillverkarens föreslagna priset. Skillnaden mellan fakturans slutsumma och försäljningspriset ger en allmän indikation på hur mycket pengar dealern gör på en försäljning. Däremot utgör fakturan inte den exakta kostnaden till återförsäljaren. Det finns flera andra faktorer som spelar en roll.
Incitament

Ofta en ny biltillverkare kommer att erbjuda speciella fabrik till återförsäljare incitament. Till skillnad rabatter, som ges till konsumenten, är detta pengar som ges till dealern. Vissa handlare kan välja att vidarebefordra en del av den vidare till konsumenterna. Andra kan hålla allt det, öka sin vinst på den nya bilen försäljningen även om de säljer den på fakturan priset.
Holdbacks

flesta tillverkare ger återförsäljarna en viss summa pengar, som kallas en holdback, för varje ny bil de säljer. Detta är vanligtvis en procentsats av kostnaden, den exakta mängden varierar beroende på tillverkaren. Återförsäljare nästan aldrig dela något av holdback med bilköpare. Den holdback beloppet höjer beloppet dealern gör på försäljningen, även om han säljer den på fakturan priset.
Ytterligare markup

Några Bilhandlare avsiktligt bygga ytterligare vinst i sina bilpriserna. De kan lägga till arvode till fönstret klistermärke, eller de kan ta med dem på kontraktet. Till exempel kommer en del nya bilhandlare inkluderar en avgift för fordon beredning eller en tvivelaktig förkortning som "ADM", vilket helt enkelt betyder "Ytterligare Dealer Markup." Vissa kommer att ladda fönstret klistermärke med valfria objekt som har en extremt hög markup, liknande interiör tyg beläggning eller utvändigt rostskydd. Alla dessa saker kommer att göra det möjligt för återförsäljare att tjäna mer pengar på försäljningen.

Efter ett pris har avtalats, kommer många återförsäljare inkluderar en "dokumentation avgift" på sina kontrakt, förtryckt för att få det att se tjänsteman. Detta är faktiskt ett annat sätt att lägga till direkt till sin vinstmarginal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76412.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.