Nackdelar med en hybrid

Hybridbilar är en populär och bränslesnål alternativ till konventionell gas eller dieseldrivna motorfordon. Förare av hybridbilar spendera mindre av sina diskretionära inkomst på bränsle och har personlig tillfredsställelse att minska deras bidrag till utsläppen av växthusgaser. Medan dessa fördelar existerar, det finns andra överväganden att göra innan du köper en hybridbil. Höga Purchase Price

Hybrid bildelar är modernare och dyrare än de som används i en jämförbar gasdriven kompakt bil. Denna merkostnad härrör från sådana komponenter som elmotorn, diverse dator-och elsystem, och bilbatteri som driver de elektriska komponenterna. På grund av dessa extra tillverkningskostnader, kommer inköpspriset på en ny eller begagnad hybrid vara betydligt högre än för en jämförbar bensindriven bil i samma ålder, skick och prestationsförmåga.
High Maintenance och reparationskostnader

hybriddrift tåg kräver specialverktyg och specialutbildade mekaniker att serva dem. Ofta de kunskaper och verktyg som behövs för att arbeta på hybridbilar bara finns på sina respektive återförsäljare. Som ett resultat, kommer hybrid bilägare har svårt att spara på reparationskostnader genom att anställa en billigare lokal mekaniker eller göra arbetet själva. Både el-och gaskraftverk tågsystem kräver dyrare delar än de som används i konventionella gasbilar. Några exempel på behov som är specifika för hybrider är fulla syntetiska motoroljor och andra specialiserade vätskor. Dessa vätskor inte bara kostar mer, men har ett mer begränsat utbud av distributionen, så ägarna måste köpa sina delar från antingen en återförsäljare eller en delar specialitet leverantör.
Batteritid

Lätta litiumjonbatterier är den vanligaste typen av batteri som används för att driva elmotorn och andra kraftkomponenter tåg i en hybridbil. Prestandan hos litiumjonbatterier påverkas starkt av sin korta men avgörande inkörningsperiod och förresten det laddas och laddas ur under sin livstid. För att uppnå längsta livslängd, bör ett litiumjonbatteri laddas fullt och helt urladdat minst två gånger innan regelbunden användning. Väl i bruk, bör batteriet förvaras laddat till kapacitet så mycket som möjligt. På motorvägar och vid konstanta marschfart, är denna nivå av laddning upprätthålls eftersom bilen kräver minimalt ingrepp från elmotorn. Överskott ström från gasmotor ger en långsam laddning till batteriet vid dessa tillfällen. Men i stadskörning eller andra stop-and-go scenarier, är elmotorn det primära sättet att acceleration och batteriet snabbt töms utan en utökad möjlighet att ladda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76607.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.