Nackdelarna av elbilar

Den första elektriska bil utvecklades 1891 av William Morrison. En elbil fungerar med el istället för gas, vilket är anledningen till elbilar gör comeback i en tid av höga priser på naturgas. Även om det är ett lönsamt alternativ till en vanlig gasdriven bil, finns det några nackdelar med att köpa och köra en elbil som du bör tänka på innan du köper en. Kostnad

Elbilar är dyrare än vanliga gasdrivna bilar. Till exempel Phoenix, en medelstora SUV, kostar ca $ 45.000. En SUV som Honda Pilot, som är liknande i storlek och funktioner, går för runt $ 30.000. (Vissa människor balansera denna extra kostnad genom att betrakta de pengar som sparas på gas.)
Limited Sessions

helelektriska fordon kan bara pågå i ca 100 miles innan de måste pluggas igen och laddas. Om du behöver köra mer än 100 miles och du inte har en strömkälla, kommer du att bli strandsatta och bilen måste bogseras till en laddare för att få den tillbaka i drift. På grund av detta, dessa bilar är inte för människor som gör en hel del landsvägskörning, väg-snubbla eller pendling. En elbil är ett idealiskt val, å andra sidan, för människor som använder det för att köra snabba ärenden på stan.
Svårt att hitta Plug-In Stations

Lägga till försämringen av att ta slut på vägen, är det mycket svårt att hitta plug-in stationer när man kör en allt-elbil. Vissa parker, butiker och resten slutar ha dessa laddstationer, men föraren måste göra omfattande forskning för att hitta dem. Vissa stationer debiterar dig att använda strömkällan. Addera Försäkring

Vissa försäkringsbolag ser på elfordon som riskfyllda, så kunde en elbil vara dyrare att försäkra. Den högre kostnaden kan bero på en mängd faktorer, såsom faran för att ta slut i olämpliga platser, desto högre prislapp på bilen och de ytterligare risker när du arbetar med el.

hastighet

Många elbilar är mycket begränsade i de hastigheter som de kan nå. Vissa kan bara nå cirka 25 miles per timme, medan andra kan bara gå så snabbt som 65 miles per timme. Av denna anledning, många elbilar resa i den långsamma körfält på motorvägar. Vissa modeller, som Phoenix all-elbil, hävdar att nå så högt som 100 miles per timme, men det är fortfarande låg jämfört med gasdrivna bilar som når så högt som 120 till 140 miles per timme. Vissa elbilar anses också vara "trög" och långsam att accelerera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76430.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.