Så att köpa en ny bil i Kanada

Provincial lagar i Kanada som reglerar köp och försäljning av bilar är något strängare än liknande lagar i USA. Potentiella köpare måste förstå rättsliga och konsumenternas process för att få det bästa erbjudandet på en ny bil samtidigt som du navigerar federala och regionala lagar. Saker du behöver: Aktuellt kanadensiska eller amerikanska körkort
Visa fler instruktioner
1

Research den nya bilen som du planerar att köpa i Kanada. Välj ett fordon som uppfyller dina personliga eller familjens behov. Använd information från konsumenten advokat och forskargrupper, såsom Konsumentverket unionen (utgivare av "Consumer Reports" tidningen), som rankar bilar på faktorer som komfort, hantering, säkerhetsfunktioner och bränsleekonomi. Andra utomstående företag, såsom Edmunds och JD Power, omdöme nya bilmodeller och tilldelning de som uppfyller deras krav.
2

Beräkna en budget för din nya bil. Om du är bosatt i USA köper en bil i Kanada, kanske du kan spara en betydande summa pengar av bilens klistermärke pris på grund av växelkursen och styrkan i den amerikanska dollarn. Också, avgöra om du kommer att behöva finansiering. Olika kanadensiska banker, inklusive Royal Bank of Canada och Bank of Montreal (se Resurser), erbjuder billån till kanadensiska medborgare. Om du är en amerikansk medborgare, kommer du inte att kunna skaffa finansiering från en kanadensisk finansinstitut och istället kontakta den amerikanska låneinstitut som du väljer.
3

Besök en kanadensisk bilfirma personligen. Förbered dig på att göra en hel del legwork eftersom Kanada, till skillnad från USA, inte tillåter bilar som köps via Internet. Lokalisera bilmodell i ditt val och provköra den för att säkerställa att det är rätt bil för dig. Var uppmärksam på hur bilen svarar på dina körvanor, liksom hur det känns när de körs olika förhållanden (t.ex. i stadstrafik jämfört med ut på en öppen väg). Notera viktiga faktorer, exempelvis hur lätt bilen bromsar eller svängar och hur välisolerat det är från vägbuller.
4

Fråga att "köparens rätt att häva" ingår i ditt avtal överenskommelse med det kanadensiska bilhandlare när du köper en bil. Kanadensisk Lagen kräver inte detta, även om de flesta återförsäljare kommer att inkludera det om du begär det. Detta gör att du kan lämna tillbaka bilen bör du ändra dig om bilen strax efter inköpet.
5

köpa Bilförsäkringar. Kanadensisk federal lag kräver att alla bilägare köpa bilförsäkring. De flesta större försäkringsbolag, såsom TD Trust (se Resurser), säljer prisvärda kanadensiska bilförsäkring.
6

Behåll alla kvitton, avtal och fordonets identifikationsnummer (VIN) i fall du vill sälja din bil i framtiden. De flesta kanadensiska provinser, inklusive Ontario och British Columbia, kräver bilägare att ge en provinsiell fordon paket till potentiella köpare som innehåller sådan information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76365.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.