Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man fixar en ljuddämpare på en Ford Windstar

Reparera ljuddämparen på Ford Windstar oftast inte innebär att ersätta det. Ljuddämpare fall brukar vara tunn, och om ljuddämparen har skador på det, är det svårt att svetsa eller reparera på ett sätt som kommer att hålla den från att läcka och är potentiellt farliga. Ljuddämparen på Windstar sitter under kupén och har både inlopps-och utloppsrör på samma ände av ljuddämparen. Designen ser lite udda men är nödvändigt på grund av utrymmesskäl enligt van. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp van med en domkraft och stöd det på en uppsättning pallbockar. Se till att placera pallbockar under ramen eller fjädring och kolla för att vara säker på att van är stabil innan du glida under det.
2

Leta ljuddämparen enligt van. Både in-och utloppsrör använder gejdskarvar och klämmor avgaser att fästa till resten av avgassystemet. Ta bort de båda klämmorna med en hylsa och spärrskaft.
3

Lokalisera de två gummi isolatorer /hängare som håller fast ljuddämparen till ramen. Det finns en på inloppsröret och en på kroppen av ljuddämparen. Skjut isolatorer bort av monterings stavar som svetsas till ljuddämparen skjut ljuddämparen från avgasrören.
4

Ta bort den gamla ljuddämparen från under van och kassera den. Höj den nya ljuddämparen upp till avgasrören och skjut den på dem. Skjut gummi isolatorer på monteringsytan stavarna på ljuddämparen och installera två nya avgas klämmor vid korsningen av Ijuddämparingången och utloppsrör med befintliga avgasrören.
5

Dra åt muttrarna på avgas klämmor med en hylsa och spärrskaft. Inte drar åt muttrarna på klämmorna, eller du kommer att krossa röret och systemet kommer att läcka.
6

Höj van bort av pallbockar med domkraft, ta bort domkraften från enligt van och lägre uttag, inställning av van på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75938.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.