Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Behöver du Spark Plug Smörjmedel

Vissa vägar är stenlagd med goda föresatser, andra med krossade drömmar,? Ytterligare andra är belagda med uppdelade bilar, som tidigare drevs av människor med goda avsikter. Smörjning tändstiftsgängor är en av de saker som verkar vara en bra idé då, tills du inser alla de skäl som du inte bör göra det. TÄNDSTIFT Basics

Ett tändstift är i huvudsak slutet och den svagaste länken i en lång krets. Elektronerna som flyter över gapet från tändstiftet spets till jordningsband start på batteriet. Elektroner strömmar från batteriet, och genom tändspolen där de inducerar en high-voltage/low-amperage i en metallkärna. Den högspänningselektricitet flyter genom denna kärna och i kontakten tråd - eller tändstift, om det är direkt tändning - där det rinner ner kontakten centrala, metallkärna. Därifrån, elektronerna hoppar gapet i form av en gnista till marken bandet, jordad till batteriet via topplocket och jordningsband.
Ett fall för Lube

antikärvmedel smörjmedel är oftast någon blandning av mjuka metaller med hög smörjförmåga - koppar och aluminium, typiskt. De har också i allmänhet att innehålla en viss mängd av grafit, som fungerar som en "torr" smörjande och hjälper till att hålla gängor från att fastna på gängorna på ett bulthål. Antiseize smörjmedel gör sitt bästa arbete på bultar i hög temperatur, mixed-media applikationer - stålbultar i aluminium huvud, kromad-moly bultar avgas grenrör till järn huvuden och så vidare. Anti-seize glidmedel kan gå en lång väg mot att förebygga fastnat bultar, strippade gängor, avskalade huvuden bult och trasiga tändstift.
Elektrisk ledningsförmåga

Tvärtemot vad många tror, ​​de flesta anti-gripa smörjmedel är tämligen bra ledare av elektricitet - de behöver bara få varmt att göra det. Aluminium och koppar är två av de bästa elektriska ledare på jorden, och grafit är en fin ledare också. Men, till skillnad från de flesta material, har denna kristallin form av kol vad som kallas en "negativ koefficient motstånd", vilket innebär att det fungerar bättre när det är varmt. Mycket varm - ca 900 grader Fahrenheit. Så din tändsystemet inte kommer att fungera mycket bra vid start eller om motorn går konstant vid mycket höga temperaturer. Det är därför det ofta förbjudna för användning i flygmotorer, som kräver regelbundet underhåll och köra vid höga belastningar i timmar åt gången. Addera hopskäming Trådar

Inte alla antiseize föreningar innehåller grafit, vissa specialiserade föreningar avsedda för användning med elektriska komponenter innehåller något annat än koppar, aluminium, nickel och andra ledande element. Men det gör fortfarande ändra det faktum att antiseize smörjmedel är fortfarande smörjmedel, och att de ska minska krävs vridmomentet med cirka 20 procent. Vilket betyder att när du använder en antiseize glidmedel och dra åt kontakterna till fabriksinställning, du är faktiskt för stort vridmoment med cirka 20 procent. När man arbetar med aluminium huvuden, är en extra 20 procent lätt nog att rippa trådarna direkt ur huvudet, vilket skapar mycket problem du försökte undvika.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75881.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.