Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att byta batteri i en Honda Accord

Om en Honda Accord batteri dör, gör säkerhetskoden radio och CD-spelare obrukbar. En anordning som kallas en "minne-saver" kan pluggas in i cigarettändaruttaget under byte av batteri, eller ägaren kan programmera in koden i radion när batteriet har bytts ut. Detta är, naturligtvis, förutsatt att de har koden (se länk i Resources). Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
Memory-sparare eller radio /navigation kod
Batteripolen beskyddare sprej
Batteripolen renare
Visa fler instruktioner
1

Ta cigarettändaruttaget och anslut minnet-sparare i (om du använder en - annars, hoppa över detta steg)
2

Inspektera batteriet och kablarna innan du tar bort batteriet. terminaler. Leta reda på de negativa och positiva Kablarna märkta med "+ /-" gradbeteckning på batteriets hölje. Blanda inte anslutningen när du sätter tillbaka batteriet eller du kan skapa allvarliga skador på batteri och motorns dator.
3

Lossa muttern från batteriets minuspol klämma med en hand skiftnyckel. Ta inte bort muttern. Lossa nog att du kan vicka klämman fri från batteripolen. Upprepa denna procedur för den positiva batteripolen klämma. Isolera varje klämma så att de inte kommer i kontakt med batteripolerna. Ta alltid bort batterikablarna i detta för att förhindra en kortslutning i elsystemet på Accord.
4

Ta bort ett batteri nedhållande låsmutter och lossa den andra med en hand skiftnyckel. Lossa den andra nog så att du kan svinga fasthållaren ur vägen. Ta bort batteriet.
5

Installera det nya batteriet på batterihyllan i motorrummet. Vara säker på de negativa och positiva batteripolerna linje med sina respektive kablar.
6

Använd batteripolen renare att ta bort oxidation eller korrosion förekommer.
7

Installera positiva batteripolen klämma till den positiva batteripolen först. Dra åt klämman låsmutter med handen skiftnyckel. Installera den negativa klämman batteripolen till den negativa batteripolen sista och sedan dra åt klämbygel fästmuttern.
8

Flytta batteri hold-down och ersätta den kvarhållande muttern och dra åt lossade muttern.

9

Spray batteriterminalerna stolpar och klämmor med batteripolen beskyddare sprej.
10

Ta minnet-sparare från cigarettändaruttaget (om tillämpligt). Annars startar Accord att säkerställa det fungerar korrekt. Tryck på "on"-knappen på radion och vänta tills ordet "kod" visas på displayen. Manuellt mata in koden med hjälp av de förinställda knapparna numrerade ett till sex. Ett hörbart "pip" kommer att tillkännage framgångsrika hämtning radiokod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71189.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.