Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Rostiga & Stripped hjulmuttrarna

Några enkla bilverkstäder jobb blir svårt och tidskrävande när rostiga och fastsittande lug nötter gör det svårt att avlägsna ett hjul. Stuck muttrarna kan också leda till dras eller ansträngda muskler från att dra på en rörtång med all din styrka. Ta bort rostiga och fastsittande muttrarna utan att skada dig själv genom att följa dessa instruktioner. Saker du behöver
Torch typ tändare som används för belysning cigarrer
rörtång
Penetrerande olja
rörstump bredare rörtång handtaget
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Ball- Peen hammare Electronic Specialty lug-nut borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

försiktigt värma muttern med en ficklampa och frikostigt tillämpa penetrerande olja. Vissa mekaniker använder en acetylen fackla för jobbet, men sådana ficklampor måste noggrant användas. (Se Varningar avsnittet.) En cigarr ficklampa lättare är mer lättillgänglig och kommer att fungera bra nog för det här jobbet. Värmen kommer att utöka muttern en aning, vilket gör att oljan att tränga in till de rostiga ytor.
2

Använd en fuskare --- en kort bit rör --- och skjut den över i slutet av lug skiftnyckel. Lyft änden av röret för att få mer inflytande och vridmoment. Denna extra kraft kommer ofta göra susen och lossa fastrostade hjulmuttrarna. Vara noga med att inte överdriva det, som ni kunde knäppa av en klack.
3

Få en sockel en storlek mindre än normalt skulle gå på muttern och hamra på den med en kulhammare . Använd sedan en tung spärr i uttaget för att ta bort den avskalade muttern. Du kommer att behöva kasta bort uttaget tillsammans med den avskalade tappmuttem, men det kommer vara värt det för att få muttern bort.
4 p Om dessa steg misslyckas, använd ett speciellt verktyg som är avsett för att ta bort klacken nötter. Det fungerar genom att låsa på den fastnat mutter och en mittemot det, applicera vridmoment med reduktionsväxel. Avsnittet Resurser har en länk till en sida där du kan se och köpa ett av dessa verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71180.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.