Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslefilter på en 2001 Blazer

Underhålla bränslesystemet kommer att hålla din 2001 Chevrolet Blazer i gott skick. Bränslefiltret är en viktig del av bränslesystemet, rengöring av bränslet innan det rinner in i din insprutare. Över tiden kommer bränslefiltret börjar täppa, orsakar smutsigt bränsle att flöda in i din motor. För att förhindra att detta händer, bör du ändra din bränslefiltret med varje tune-up. Saker du behöver
nya bränslefiltret
Justerbara Handskar skiftnyckel
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Chevrolet Blazer på plan mark i ett säkert område. Dra åt parkeringsbromsen så bilen inte rullar medan du arbetar med den.
2

Öppna huven på din bil. Lokalisera rutan kraftdistribution bredvid batteriet. Koppla bränslepumpens relä från kraftdistribution rutan. Starta motorn, och låta bilen gå på tomgång tills den tar slut på gas.
3

krypa under din Chevrolet Blazer från passagerarsidan. Leta systemet bränsletillförsel strax under passagerarsätet. Bränslefiltret är monterad på chassit på bränsletillförselsystem precis framför bränsletanken och ser ut som en långsträckt svart eller silver behållare med en svart rör i varje ände. Den svarta röret är din bränsleledningen.
4

Applicera tryck till snabbkopplingen beslag som fäster bränslefiltret till bränsleledningen. Detta kommer att avslöja en klämbult som också ansluter bränslefiltret till bränsleledningen. Använd en skiftnyckel för att ta bort klämbulten, koppla bort bränslefiltret från bränsleledningen. Använd en skiftnyckel för att ta bort monteringsbultarna fäster bränslefiltret i chassit. Ta bort det gamla bränslefiltret och ställ den åt sidan.
5

Montera det nya bränslefiltret och se riktningspilen på filtret pekar mot framsidan av din bil. Säkra bränslefiltret på chassit med en skiftnyckel och bultar. Fäst bränslefiltret till bränsleledningen en skiftnyckel och bultarna klämma. Återanslut snabbkopplingen beslag över det område där bränslefiltret och bränsleslangen möts.
6

krypa ut från under din Chevrolet Blazer, och anslut bränslepumpens relä effektfördelaren rutan.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72392.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.