Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur återställa datorn på en 1992 Cadillac

Du kan återställa datorn på 1992 Cadillac direkt från ditt hem garage, vilket sparar tid och pengar. Cadillac är utrustad med en on-board diagnostik (OBD) dator som tar emot och lagrar felkoder skickas från olika sensorer placerade över hela fordonet. Den varnar dig för eventuella fel eller servicebehov genom att belysa en varning eller tjänsten ljus på instrumentpanelen. Efter att du har läst koderna och hade bilen repareras eller servas måste du eller din mekaniker återställa datorn för att se till att det fortsätter att fungera korrekt. Saker du behöver
Startnyckel
OBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den rektangulära locket gruppcentralen på den nedre delen av förarens sida instrumentbräda. Dra ner på den med fingrarna för att öppna den.
2

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge. Dra INTE runt motorn.
3

Hitta hamnen inne i säkringen panelen som har exakt samma storlek och form som kontakten på OBD scanner. Anslut OBD scanner i denna port. Tvinga inte in den, rotera skannern tills den passar in i porten
4

Vänta OBD scanner för att läsa koderna.. Hitta kommandot på skannern som lyder "Ta bort Codes" eller liknande kommando. Välj detta kommando för att radera koderna och återställa datorn. När skannern har återgått till huvudmenyn, koppla ur skannern och stäng upp locket gruppcentralen. Stäng av fordonet.
5

Starta motorn och kontrollera att varningslamporna och service är släckta, visar att du har återställt datorn och rensas koderna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73250.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.