Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Idle relearn Rutiner för en Chevy

Moderna fordon , såsom de som tillverkas av Chevy , arbeta tillsammans med datormoduler i motorrummet . En ledig lära om proceduren måste utföras om en dator , eller chips , ersätts i fordonet . Funktion

En ledig lära om förfarandet är ett sätt att programmera om bilens datorminne på tomgång vid ett angivet varvtal , eller varv per minut . Utan den programmerade tomgång , kan fordonet köras godtyckligt , vilket resulterar i onödigt slitage på motorn .
Funktioner

Chevy använder en enkel tomgång lära om processen . När du byter dator chip , kommer att återställas automatiskt själv när du vrider på startnyckeln från läge "på" till " off " läge . Blue Streak Electronics rekommenderar att värma motorn efter tomgång lära om förfarandet , utan användning av luftkonditioneringen . När motorn är varm , slå på luftkonditioneringen på och av , och sedan lägga överföringen i " drive " läget . Dessa åtgärder fullfölja hela tomgång relearn förfarande .
Överväganden
p Det är absolut nödvändigt att en tekniker verifierar att bilens batteri är fulladdat . Om strömmen bryts under en lära om proceduren måste teknikern programmera om datachip .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75467.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.