Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en topplockspackning på en 22R Motor

Den 22R motorn har fyra cylindrar och en cylindervolym på 2,4 liter. Toyota tillverkade denna motor 1981-1995, och det är den vanliga motorn i Toyota Celicas tillverkad från 1981 till 1984. Den 22R har en enda cylinderhuvud för samtliga fyra cylindrar, som utgör en del av förbränningskammaren. Den cylinderlockspackning för 22R motorn ligger mellan cylinderhuvudet och motorblocket. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel och Hylsnyckelsats
Behållare för kylvätska
Marker
Wire
Momentnyckel
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Koppla flänsmuttrarna från avgasröret och ta bort den från grenröret. Placera en stor behållare under kylaren avlopp, och tappa ur kylvätskan ur kylsystemet i behållaren för återanvändning.
2

Koppla luftrenaren från förgasaren med en hylsnyckel, inklusive dess slangar. Placera en butik trasa över förgasaren för att hålla skräp ur motorn. Koppla ur alla vakuumslangar och bränsleledningar som krävs för att få tillgång till topplocket. Addera 3

Record positionerna för de elektriska ledningarna på tändstiften, och lossa dem dem från tändstiften . Markera fördelningshuset och motorblocket så att du kan installera distributör i rätt position senare. Koppla fördelarenhet med en hylsnyckel. Ta monteringsmuttrarna från ventilkåpan och lossa ventilkåpan. Lossa kamaxelns sälar.
4

Vrid vevaxeln medurs för att anpassa sin timing märket med tidpunkten märket på kamkedjan. Ta monteringsbulten för kamaxeldrevet med en hylsnyckel och ta bort växeln distributören bilresa från kamaxeln. Håll kamaxelhjulet på plats med tråd, och koppla bort kåpan för kamkedjan från topplocket.
5

Ta bort fästbultarna från topplocket med en hylsnyckel. Sätt bända barer under främre och bakre delen av vipparmen församling, och bänd bort monterings dymlingar. Lyft topplocket från motorblocket, och tappa ur oljan från vevhuset att det inte förorenar oljan med kylvätska.
6

Ta bort den gamla packningen från motorblocket, och tillämpa flytande sealer på packningen monteringsytan på blocket. Placera en ny topplockspackning på motorblocket och montera topplocket till dymlingar.
7

Vrid kamaxeln medurs tills dess timingstiftet pekar rakt upp. Ta bort tråden som håller kamaxelhjulet på plats, och vrid vevaxeln tills hålet i kamaxeldrevet pekar rakt upp. Håll kamaxeldrevet på plats med trådlängden. Montera aggregatet vipparmen över pinnarna på motorblocket.
8

Efterdra alla skruvarna till topplocket i tre separata pass med en momentnyckel. Den slutliga vridmomentet på bultarna måste vara mellan 52 och 63 foot-pounds. Sätt tillbaka locket kamkedjan, och skärpa sin montering bult till mellan 7 och 11 foot-pounds.
9

Ta bort tråden som håller kamaxelhjulet på plats och montera drevet till träpinne på kamaxeln . Montera drivhjulet för distributören till vevaxeln och dra åt fästskruven för vevaxeln till mellan 51 och 65 foot-pounds med en momentnyckel.
10

Vrid vevaxeln medurs för att anpassa sin timing märken, och justera ventilspelet. Vrid vevaxeln 352 grader medurs för att justera Innan Top Dead Center märket på vevaxelns remskiva med tidpunkten märket på vevaxeln.
11

Installera distributören och tändstift, med markeringarna du gjorde i steg Tre som en guide. Montera tätningar för kamaxel, och byt motorolja. Smörj växel distributören enheten och rockers ventil med ren motorolja. Sätt tillbaka ventilkåpan och dra åt dess bultar till mellan 8 och 11 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Anslut alla elektriska ledningar och slangar vakuum du tog bort för att komma till topplocken. Byt ut kylmediet i kylsystemet, och anslut luftrenaren till förgasaren med en hylsnyckel. Anslut avgasrören till grenröret och dra åt flänsskruvarna till mellan 25 och 33 foot-pounds med en momentnyckel.
13

Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel, och starta motorn. Vänta tills motorn når sin arbetstemperatur, och justera timingen, tomgång och bränsleblandning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75436.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.