Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Chrysler PT Crusier motorproblem

Chrysler långvariga PT Cruiser vagn infördes först 2000. Spetsen av retro-styling vurm, har sin första spänningen avklingat, medan PT Cruiser är relativt oförändrat idag. Även om det har förtjänat ett rykte för överlägsen tillförlitlighet och säkerhet, är PT Cruiser benägen att flera motorproblem som ägare och potentiella köpare ska vara medveten. Brinnande olja

En av de mest citerade problem med PT Cruiser är dess motor benägenhet att bränna olja. Många ägare har funnit att det är nödvändigt att ofta lägga olja på kort sikt för att hålla motorn i trim. I andra fall är kostsamma reparationer behövs som kan eller inte kan täckas under Chryslers drivlina garanti, beroende på fordonets ålder. I vissa fall har utbyte eller rengöring av motordelar misslyckats med att förhindra PT Cruiser från att fortsätta att bränna olja.
Tändstift Problem

annan motor problem med PT Cruiser involverar felaktiga tändstift. Även tändstift kan behöva bytas ut regelbundet, särskilt efter några allvarliga motorproblem, gör PT Cruisers motorrummet konfiguration komma åt tändstiften svårt och tidskrävande. Detta gör det omöjligt för många gör-det-själv mekaniker att byta tändstift, kräver istället en dyr resa till bilverkstad. Dessutom har vissa ägare klagat på motor misständningar när fabriksinstallerade tändstift misslyckades tidigt och behövde bytas medan bilen fortfarande var under garanti.
Inte att starta

annan vanlig motor-relaterade problem med PT Cruiser är en oförmåga att starta. Problem med den elektriska tändningen är vanliga, såsom felaktiga sladdar eller ett batteri med låg effekt kan hindra fordonet från att starta. Detta problem är speciellt vanligt vid kall väderlek eller när motorn inte har körts under en längre tid. I många fall, startproblem blivit vanligare när fordonet åldrar, eller efter andra motorproblem såsom den tidigare nämnda problemet med brinnande olja.
Check Engine Light

Många PT Cruiser ägare har också upplevt ett problem med "check engine" dashboard varningslampa. Även om detta kan referera till ett utsläpp problem samt en motor problem, i vissa fall, följer det andra varningar, t.ex. en hög temperatur läsning. I dessa fall är motorn sannolikt har upplevt en förlust av kylmedel, antingen från en läcka i systemet eller genom att bränna kylmedel grund av ett större motorproblem som en blåst topplockspackning. I andra fall, indikerar kontrollera motorn ljuset en långsiktig uppbyggnad av kol i motorn, vilket kan kräva tjänsten innan ljuset slocknar.
Kraftlöshet

En av de största klagomål om PT Cruiser, som delas av ägarna och kritiker auto lika, är fordonets allmänna brist på makt. Även en turbomotor gjordes tillgänglig från och med 2004, har samma 2,4 liters inline-4 cylindrig motor varit standard under hela körningen av PT Cruiser. Motorn ger en blygsam 150 hästkrafter och 165 £ ft. av vridmoment. Dessa siffror är ännu mindre imponerande med tanke på PT Cruiser vikt på över 4000 kg. Trots en låg-powered motor uppnår PT Cruiser endast genomsnittliga totala bränsleförbrukningen på strax över 20 miles per gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71404.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.