Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort bakhjulet bäring från en Dodge Grand Caravan

Dodge Grand Caravan har bakhjulet församlingar lagemav. Dessa icke-servas lageranordningar inkluderar navet och lug dubbar, de inre lagren och hastighetssensorn /ABS bromsar förregling kontakt. Eftersom Grand Husvagnar kan komma utrustade med antingen framhjulsdrift eller fyrhjulsdrivna modeller kör, de bakre lageraggregaten sysselsätter betydligt olika förfaranden för att ta bort och eller byt. Dessa nav lagerenheter kräver inget underhåll och är mer hållbara än de äldre stil fritt flytande lager som måste packas med lagerfett på regelbundna serviceintervaller. Saker du behöver
Wheel kil
1/2-tums enhet 24-tums breaker bar med påverkan Hylsnyckelsats
Jack och pallbock
1/2-tums spärrnyckel
Caliper hängare (skivbromsar bak endast) katalog vass tång
tredelad bromstrumman /bromsskivan avdragare
tunnbladiga straightedge skruvmejsel
Hub lagermuttern socket
dräneringskärlet
Hjullagerenhet avdragare
Replacement lagret (i förekommande fall) katalog 1/2-tums enhet justerbart vridmoment ratchet
Visa fler instruktioner
All-Wheel Drive Modeller
1

Place ett hjul kil framför ett av framdäcken och sedan dra åt handbromsen.
2

Använd breaker bar och en sockel för att knäcka muttrarna löst på den bakre däcket från vilken du ta bort hjullagret.
3

Hissa bakre sidostycket på lämplig sida med domkraften och sedan stödja Grand Caravan på en pallbock. Använd inte uttag som ett stöd, eftersom de kan misslyckas under tvång. Ta bort muttrarna och hjul montering.
4

Använd nål-tång för att ta bort sprinten från drivaxeln stubben och ta sedan bort kronmuttern hållaren. Lossa muttern hjullagerenhet med breaker bar och nav lagerhylsa.
5

Ta bort de sex fästbultarna från inre drivaxel-till-slutväxel modul med Ratchet och en socket.

6

Koppla hastighetssensorn /ABS tråd genom att trycka upp metallen stoppbygeln tills det bottnar och sedan dra hastighetssensorn /ABS tråd kontakten ur hjullagret församling.
7

Lossa parkeringsbromsen och sedan ta bort den lossade hjullagerenheten låsmutter och bricka från drivaxeln stubben.
8

bort bromsok mount fästbultarna med breaker bar och en sockel för att bryta bultarna gratis . Växla över till Ratchet och uttag när bultarna är fria att påskynda processen bolt bort. Dra bromsok, kuddar och montera montering av rotorn och sedan hänga den från bromsok hängare till bakre chassit så ingen stress förekommer på den hydrauliska broms slang.
9

Avlägsna rotorn från hjullagerenheten montering. Om det behövs, trä om navmuttern tillbaka på axeltappen och sedan använda den tredelade trumma /rotor avdragare för att ta bort rotorn från navaggregatet.
10

Placera ett uppsamlingskärl under den inre axeln axel-till-transaxle anslutning och sedan komprimera den inre gemensamma drivaxel genom att trycka in på axeln för hand. Ta bort den från växellådan modulen och skjut den yttre leden på axeln från navet lagret.
11

Ta bort de fyra hjullagerenhet-till-axliga kvarhållande bultarna med Ratchet och uttaget. En assistent eller en stor bänk skruvstäd för att hålla axeln kommer att bidra i detta steg. Avlägsna lageraggregatet från axeln. Om lagret är korroderat på axeln och kommer inte lossnar lätt, applicera avdragare hjullagerenhet att ta bort den från axeln.
12

Byt ut lagret med det nya lagret (i förekommande fall) genom att vända avlägsnandet. Applicera rätt åtdragningsmoment till alla fästskruvar med moment Ratchet och lämplig storlek sockets: 100 foot-pounds för de fyra hjullagerenhet-till-axliga fästskruvar, 80 fot-pund för två bromsok mount fästbultar och 100 foot-pounds för muttrarna (när Grand Caravan har vikt på den genom att ta bort stödbenet men stöds av jack). Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster.
Framhjulsdrift modeller
13

Demontera bakhjulet enheten genom att följa steg 1 till 3 som beskrivs i avsnitt 1.
14

bort bromstrumman med den tredelade broms avdragare eller ta bort bromsok mount montering och rotor, som beskrivs i steg 8 och 9 i avsnitt 1.
15

Ta hastighetssensorn /ABS-kontakten som visas i steg 6 i avsnitt 1.
16

Ta bort de fyra hjullagerenhet fästskruvar från baksidan av knogen med breaker bar och uttag. Växla till spärr när bultarna lossas för att påskynda processen.
17

Ta bort lagringen från knogen. Ersätt genom att vända på förfarandet och tillämpa gällande vridmoment specifikationer som beskrivs i Steg 12 i avsnitt 1. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72475.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.