Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här ändrar framhjulnavet i en 1998 Intrigue

framhjulsnavet montering på en 1998 Oldsmobile Intrigue innehåller både lager, nav och nitar hjul. Denna hjulnavet montering är inte repareras och måste bytas ut som en komplett enhet. Symtom på en felaktig navaggregat inkluderar en märkbar vibration som ökar med bilens hastighet, slipning eller surrande när man svänger, och tjut eller gnäll i hastigheter över 45 miles per timme. Navet är fastsatt styrspindeln med tre stålbultar. Dessa skruvar måste bytas ut när du installerar den nya navanordningen. Saker du behöver
Automotive jack
Jack står
Stoppklossar
19 mm lug skiftnyckel
19 mm hylsa
Flare skiftnyckel som
Ratchet set Metric Hylsnyckelsats
brytjärnet
Mekaniker tråd
Two-käke avdragare
Replacement navbultarna
ersätter axelmuttern
Stålborste sälja Grease
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Dra åt parkeringsbromsen och stoppklossar bakhjulen. Ta av navkapseln på den drabbade sidan genom att lossa navkapslar cap låsning med en 19 mm hylsa och ett spärrskaft. Bryt muttrarna löst med en 19 mm lug skiftnyckel.
2

höja fordonet med en bil jack och stödja den med två pallbockar, en på varje sida. Kontrollera att bilen är säkert stöds innan du fortsätter.
3

Avlägsna muttrarna med 19 mm klack skiftnyckel och ta bort däcket. Har en assistent bromspedalen och lossa drivaxel muttern ett varv med en djup och axelmuttern socket och en spärrfunktion.
4

Placera en C-klämma över bromsoket så ena änden av klämmorna är över den bakre sidan av tjocklek och den andra änden av klämman är över den yttre bromsklossen. Lossa bromsok luftningsskruven med en flare skiftnyckel, dra åt C-klämman för att komprimera bromsok kolv. Dra åt luftningsskruven omedelbart efter att komprimera kolven.
5

Lossa skruvarna bromsoket fästet till knogen och bänd bromsok och fästet off för rotorn tillsammans. Knyt bromsok och fästesenheten till fjäderben våren med en bit eller tråd.
6

Ta bromsrotorn. Placera ett spett mellan hjultapparna att hålla navet stilla, sedan bort drivaxel muttern. Lossa de tre skruvarna på baksidan av styrspindeln som håller navaggregatet på plats med en spärr och metrisk socket. Installera en två-käke avdragare på navet fläns. Centrera avdragare skruven på änden av axeltappen. Dra avdragaren skruven för att tvinga den rafflade delen av drivaxeln ur navet församling.
7

Ta avdragaren från navaggregatet. Ta bort skruvarna som håller navaggregatet till styrspindeln och avlägsna navaggregatet från fordonet.
Installation
8

Rengör cirkulära navyta montering parning på styrning med en stålborste för att avlägsna eventuellt överskott av korrosion. Applicera ett tunt lager fett på axeln splines. Skjut axeln in i det nya navet montering och vrid den tills de tre monteringshålen linje med hålen i styrspindeln.
9

Installera tre nya navenhet bultar med en spärr och metrisk socket. Dra åt bultarna till 96 foot-pounds med en momentnyckel.
10

Ställ bromsen rotorn på plats på det nya navet och montera två muttrarna som håller den på plats. Skjut bromsoket och fästet på plats över rotorn och sätt tillbaka bromsok fästet bultar. Dra åt fästet bultarna till 137 foot-pounds med en momentnyckel. Har en assistent håller en pry bar mellan axelmuttern dubbar att immobilisera navet, och sedan installera en ny axelmuttern på axeltappen och vridmoment till 118 foot-pounds. Dubbelkolla att se till att bromsoket, fäste, navenhet, och rotorn är korrekt installerade innan du fortsätter.
11

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna med en klack skiftnyckel. Lyft bilen bort av pallbockar med en bil domkraft och ställ den på marken. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds med en momentnyckel och installera navkapseln
12

Pump bromsarna tills pedalen företag upp,. Eftersom kolven drevs tillbaka i bromsoket hålet, du måste pumpa bromsarna för att flytta kolven framåt i kontakt med bromsbeläggen innan du använder fordonet. Road Test av fordonet för att säkerställa att navaggregat och bromsarna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75822.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.