Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Huvlås på en Jeep Cherokee

Byta Huvlås på Jeep Cherokee är lite annorlunda från den process som du vill använda för många andra fordon. Den vinkelhävarm (spärrmekanismen) ligger på huven istället för kroppen av Cherokee, och det finns två av dem. Frisättningen kabeln är ansluten till vinkelhävarmen på förarsidan, och de två vinkelhävarmar är anslutna med en överföringsstången eller spärr vevstaken. Byta linan kräver att du tar bort den chaufför-side vinkelhävarm för att frigöra kabeln från den. Saker du behöver
Drill
Borrspetsar
SAE och metriska socket set
Nitar
nitpistol
Hood utlösningskabel
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på Jeep Cherokee, och stöder huven med prop stången. Lokalisera de två nitar som ansluter chaufför-side vinkelhävarm (låsmekanism) till huven. Med hjälp av en borrmaskin, borra bort nitarna och ta bort dem.
2

bort spärren från huven, och dra ut linan från spärren. Lossa spärren vevstake från vinkelhävstången också.
3

Avlägsna chaufför-side trim kick panel under instrumentbrädan. Det finns tre skruvar som håller det i. Ta bort fästskruvarna som håller denna ände av kabeln, med en liten mutter drivrutin eller uttag.
4

bort Huvlås från clipsen som håller den till huven av Jeep längs vägen från spärren till brandväggen. Flytta in i jeepen och dra kabeln genom brandväggen och in i kupén.
5

Installera den nya kabeln genom att köra den genom hålet i brandväggen. Fäst kabeln monteras till kick panel med de två skruvarna du tog bort. Sätt tillbaka klädseln över kick panel och dra åt skruvarna.
6

Montera kabeln i klämmorna längs huven, routing det hela vägen ut till vinkelhävstången. Fäst kabeln och spärren vevstake till vinkelhävstången.
7

Rivet vinkelhävstången tillbaka på huven, med hjälp av de ursprungliga hålen och nya nitar. Du behöver en nit pistol för att göra detta. Om du inte har en, kan du hyra en från en Biltema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71593.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.