Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byter jag rotorer på en 2002 Toyota 4Runner?

Rotorerna är kanske den viktigaste av alla komponenter i 2002 Toyota 4Runner s bromsaggregatet. Rotorerna ger den plattform på vilken bromsbeläggen förlitar sakta och så småningom stoppa fordonet. Skadade rotorer kommer att äventyra effektiviteten i bromsarna, vilket leder till okontrollerad inbromsning och eventuellt fel på bromsarna. Inspektera rotorerna regelbundet för poängsättning och andra skador för att fånga eventuella reparationer eller utbyte behov så snart som möjligt. Saker du behöver
Turkiet Baster
17-mm hylsa
Breaker bar
Jack
Jack står
14-mm skiftnyckel
bungee rep 16-mm skiftnyckel
Bromsdelar renare
Stålborste
Cloth handduk
Rotorer
Bromsbelägg
Tvingfäste
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Park 4Runner på en plan yta och stäng av motorn. Öppna huven och ta bort locket huvudcylindern ligger på höger sida av motorn, nära baksidan av motorrummet. Ta bort 1/3 av bromsvätska från behållaren med en kalkon baster. Placera en trasa över behållarens öppning.
2

Placera däck block framför framhjulen. Lossa muttrarna på bakhjulen med 17-mm-uttag och brytare bar. Placera domkraften under ramen på baksidan av fordonet och lyfta de bakre hjulen från marken. Vila bakaxlar på pallbockar och ta bort domkraften. Ta bort muttrarna och ta de bakre hjul /däck off.
3

bort bromsok bildspel bultar på höger bakre bromsok med 14-mm skiftnyckel. Lyft tjocklek från bromsok fästet och häng upp den ovanför bromsen med en tråd klädhängare eller bungee rep. Ta bort bromsbelägg från bromsok fästet för hand. Var och en av de två dynorna glider från Bromsokshållare skårorna på vardera sidan av den högra bakre bromsskivan.
4

Ta bort Bromsokshållare bultar med 16-mm skiftnyckel. Lyft bygeln från rotorn och ställ den åt sidan.
5

Knacka mittsektionen av rotorn med en död-slag hammare för att lossa greppet om rost på baksidan av rotorn. Ta tag i rotorn på båda sidor och dra den rakt från hjulnavet.
6

Spray delar bromsrengöringsmedel på hjulnavet och rengör området med en stålborste för att ta bort rost och annat skräp. Rengör nya broms rotorer noggrant med broms renare och en trasa handduk.
7

Placera en ny rotor på hjulbultarna med upphöjda mittpartiet utåt. Byt bromsok fästet på rotorn och skruva i bromsok bultar. Skjut nya bromsbelägg i fästet slitsar på vardera sidan av rotorn.
8

Placera C-klämman över bromsok kolv och den bakre sidan av den bakre bromsoket. Pressa kolven in i sidan av bromsoket. Ta bort klämman efter det att kolven har tvingats helt inne bromsok väggen. Placera bromsok över konsolen och de nya bromsbeläggen. Skruva i bromsok bildspel bultar och dra åt dem med 14-mm skiftnyckel.
9

Flytta till motsatt sida av 4Runner och ersätta den vänstra rotorn och bromsbelägg (följ steg 3 till 8). Placera hjulen tillbaka på Toyotas bakre hjulbultar och skruva på muttrarna för hand. Lyft den bakre änden av 4Runner med domkraften och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken till marken och dra klackarna med uttag och brytare bar. Återgå till förarsätet.
10

Starta Toyotas motor och tryck på bromspedalen tills de återvänder pedal reaktion på normala. Flytta till motorrummet med en tratt och bromsvätska. Avlägsna butik trasa och placera tratten inuti behållaren. Fyll huvudcylindern med bromsvätska. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng Toyotas huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72698.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.