Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

2001 Eclipse Mitsubishi Harmonisk Balancer Borttagning

Mitsubishi Eclipse är en två-dörrars sedan som Mitsubishi har tillverkat sedan 1990, och består av fyra generationer och med 2011. Den 2001-modellen är en tredje generationens Eclipse, som omfattar 2000 till 2005 modeller. Den harmoniska balancer, eller vevaxel spjäll, är en vikt på vevaxeln remskiva som reducerar de vibrationer som orsakas av en snabbt roterande vevaxeln. I fallet med den 2001 Eclipse, är vevaxelns spjäll en integrerad del av vevaxelns remskiva. Proceduren för att ta bort vevaxeln spjäll från en 2001 Eclipse skiljer sig något beroende på motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Golv jack
Jack står
Avdragare för vevaxelremskivan
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Detta säkerställer att du inte starta motorn oavsiktligt medan du tar bort vevaxeln balansblock.
2

Lossa tillbehör drivremmar omger vevaxelremskivan att få tillgång till trissan.

3

Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla bort höger framhjul med en rörtång. Avlägsna fästelement för inre stänkskyddet på höger framskärm med en hylsnyckel. Lossa stänkskyddet från höger framskärm.
4

Lossa bultarna som fäster vevaxelremskiva till vevaxeldrevet med en hylsnyckel. Utför detta steg endast om din motor har en cylindervolym på 1,5 liter, 1,6 liter, 2,0 liter eller 2,4 liter.
5

bort bulten i mitten av vevaxelns remskiva med en hylsnyckel. Utför detta steg endast om din motor har en cylindervolym på 1,5 liter, 1,8 liter, 3,0 liter eller 3,5 liter.
6

Bifoga en avdragare till vevaxeln remskiva, och ta bort den från vevaxeln. Vevaxeln balansaxel är en del av skivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75303.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.