Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är symptom på en dålig Oxygen Sensor?

En dålig syresensor kan negativt påverka en motors prestanda i en mängd olika sätt. På grund av den viktiga roll en syresensor spelar i upprätthållandet av god luft och halter bränsle i en motor som är igång, kan någon onormal eller felaktig lambdasond funktion skapar flera onormala motor symtom. Dålig Gas Mätarställning

Syresensorer spelar en stor roll i att anpassa ett fordon motorns luft /bränsleblandning, med en kombination av gas och luft en motor brännskador producera el. En felaktig syresensor kan tillåta för mycket bränsle som ska läggas till luft /bränsleblandningen, vilket resulterar i dålig gas körsträcka.
Ökade utsläpp från fordon

Oxygen sensorer övervakar och justera motorns luft /bränsleblandning för att säkerställa korrekt motorns förbränning, utsläpp fordon och prestanda. En dålig syresensor kan medföra dålig luft /bränsle blandningar eller mager eller fet bränsle-insprutning leverans, som alla kan leda till felaktig eller ineffektiv motorns förbränning och ökade utsläpp från bilar.
Rough Engine Idle

Korrekt motorns förbränning är avgörande för att maximera motorns prestanda. En dålig syresensor kan orsaka en bils motorn gå på tomgång i en hackig, grov sätt. Detta orsakas av mindre än optimala skjutningar motorns förbränning som resulterar i dålig motorprestanda.
Motor Saknad
p Om en dålig lambdasond orsakar en motorns luft /bränsleblandningen blir för mager eller begränsad, kommer explosionerna inom ett motorns cylindrar (motorns förbränning) ändras. Normalt kommer en luft /bränsleblandning som är för mager (för mycket luft, inte tillräckligt med bränsle) orsaka en motor för att missa, eller misständning, speciellt när en motor går på tomgång.
Motor Tvekan

Engine tvekan liknar motorn saknas. Dock är motorn tvekan upplevs endast under acceleration, medan en motor miss kan upplevas både under motorns acceleration och tomgång. En dålig syresensor kan misstolkas eller misstolka en motorns luft /bränsleblandning eller luft /bränsle krav och orsaka för lite eller för mycket luft och /eller bränsle för att ange en motorns cylindrar, särskilt under acceleration. Detta kan orsaka en motor för att tveka, eller snubblar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71091.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.