Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Auto kompressorer Work

Luftkompressorer används till elverktyg och pumpa däcken i en bilverkstad. De används också på bensinstationer, bostäder och fabriker. Kompressorer är konstruerade för att använda luft som lagras under tryck till motordrivna verktyg, såsom spikpistoler, slipmaskiner, borrar och sprutpistoler. Typer

Två olika typer av kompressorer används ofta för att ge energi till verktyg, och de är den roterande impellern kompressorn och positiv förskjutning kompressor. Många företag och mekanik använder positiv-deplacement kompressorer mer så än det roterande skovelhjulet typ.
Operation

Kompressorer drivs av en elektrisk eller gas motor som använder en återgående kolv (eller liten förbränning motor) för att generera tryck. De har vanligen en eller två cylindrar i motorn. Förinställd tryckluft hålls i en tank och sedan frigörs när motoreffekter ett verktyg. Trycket upprätthålls i tanken från en automatisk repetitiv process som stänger av motorn och vid olika intervall. Detta möjliggör för verktyg som skall anslutas och användas direkt i stället för att vänta på lufttrycket byggs upp igen inne i tanken.
Överväganden

Kompressorer också använda en tryckvakt som automatiskt stoppar motorn när tanken trycket når en viss förutbestämd gräns, som varierar med enheten. De flesta tankar är utformade med en säkerhetsventil som släpper extra tryck när det behövs. Atmosfärstryck avgör hur luft släpps från kompressorn och olja är viktigt för smörjning av delar inom en kompressor. Var och en av dessa faktorer är viktigt för den totala funktionen av luftkompressor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72973.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.