Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter den Neutral Safety Switch på en 1997 Dakota Pickup Truck

Den neutrala säkerhetsbrytare på 1997 Dodge Dakota hindrar trucken från att oavsiktligt startade i något annat läge än park eller neutral. Detta förhindrar att fordonet startas i växeln och tar fart vilket skulle kunna orsaka en olycka eftersom bromspedalen inte behöver tillämpas för att dra runt motorn. Liksom på många andra inhemska fordon, står omkopplaren på Dakota även för back-up light switch. Centret terminal i kontakten på switchen är för neutral säkerhetsbrytare och två på vardera sidan om det är för varje back-up ljus. Saker du behöver
2 bil ramper
Skyddsglasögon
Gängtätning förening eller tejp
Replacement neutral säkerhetsbrytare
dräneringskärlet
hylsa och spärrskaft set
Momentnyckel kompatibel med Hylsnyckelsats för ratchet
automatisk transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Drive 1997 Dodge Dakota sakta upp på två bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och ta ur nyckeln.
2

Sätt på ett par skyddsglasögon och krypa under Dakota och lokalisera sändningen bakom motorn (och överföring fallet på fyrhjulsdrivna modeller) . Addera 3

Lokalisera neutral säkerhetsbrytare på förarsidan nedre hölje av transmissionen. Det kommer att ha en tråd sele ansluten till det och under pluggen, kommer övergången erbjuda en hex-head för att ta bort den från växellådan med en hylsa och spärrskaft.
4

Prep ersättning neutral säkerhetsbrytare med tråd tätning förening eller tejp på gängorna och ställ den åt sidan i ett praktiskt läge utan att få gängorna förorenade med smuts eller fett från under lastbilen.
5

Placera tråget under neutrala säkerhetsbrytare position i växellådshuset.
6

Koppla bort kablaget från neutral säkerhetsbrytare plugg.
7

Lossa neutral säkerhetsbrytare med sockel och en spärrfunktion tills den kan spinnas /bort min hand. Placera Ratchet och uttag nedåt, men ta inte bort omkopplaren ännu.
8

Få ersättning neutral säkerhetsbrytare redo i ena handen medan du tar bort den gamla kontakten med den andra handen. Transmissionsolja ska börja hälla ur switch-porten när den avlägsnas. Ta bort den gamla växeln och vänstergänga den nya i så snabbt som möjligt för att undvika att förlora alltför mycket transmissionsolja.
9

Spänn neutral säkerhetsbrytare till 25 foot-pounds med momentnyckel och uttag.
10

krypa ut från under lastbilen med alla verktyg. Lossa parkeringsbromsen och långsamt tillbaka ner ur bilen ramper
11

Kör motorn gör det tillräckligt med tid för att nå driftstemperatur (inspektera temperaturmätare regelbundet -. Kan det ta upp till 20 minuter eller så). I mellantiden, hoppa i förarsätet och plats en fot på bromspedalen medan flytta genom alla växlar regelbundet.
12

Öppna huven med motorn igång och ta bort oljestickan växellådsolja (röd eller svart hanteras - blanda inte ihop det med den hanteras gula motorn oljestickan röret Torka av mätstickan och titta längst ner på oljestickan för hash-märket anger vid behov lägga transmissionsolja genom oljestickan röret. "Full". med hjälp av en tratt, men bara lägga en liten bit i taget. Vänta några minuter i mellan förnyad kontroll av vätskenivån så den nya vätskan får rinna ner i transmissionen pannan från oljestickan röret.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73624.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.