Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här kontrollerar navenhet på en 2002 Venture

2002 Chevrolet Venture minibussar använder en förseglad navdesign för båda framhjulen. I denna utformning, är hjulnavet och lagret pressas samman i en icke-funktionsduglig enhet. När fordonet åldrar, kan den bärande delen av navenheten misslyckas, vilket leder en överdriven slipning eller surrande ljud när fordonet körs, särskilt vid motorvägshastigheter. Förutom lagerhaveri kan navflänsen bli skev orsakar liknande symptom. En mätklocka måste användas för att noggrant mäta glapp och rundgång av hjulnavet enhet för att korrekt diagnostisera en felaktig montering. Saker du behöver
Automotive jack
Jack står
Mätur
bas Mätur
19 mm lug skiftnyckel
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Tvingfäste
brytjärnet
Mekaniker tråd
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av fordonet och stödja den med pallbockar under varje styrarm för att ladda kulleden. Kontrollera att se till att bilen är säkert stöd. Lossa muttrarna navkapsel, om sådan finns, med en 19 mm metrisk hylsa och spärrskaft. Ta av navkapseln.
2

Säkra en mätklocka stativ framför hjulet. Justera indikatorklocka så dess kolven är i en 90-graders vinkel till plan, insidan av hjulet, intill muttrarna.
3

Zero mätklockan, sedan gripa topp av däcket med båda händerna. Tryck och dra på toppen av däcket, mot däcket på den andra sidan och sedan tillbaka mot kroppen
4

Notera avläsningen på indikatorklocka medan du flyttar däcket och tillbaka.. Om rörelsen överstiger 0,005-inches, då hjullagret har överdrivet spel och måste bytas.
5

Lyft bilen bort av domkraften med fordonsindustrin jack och ta läktaren. Ställ tillbaka bilen på marken. Bryt muttrarna löst med hjälp av en 19 mm lug skiftnyckel. Höj fordonet och stödja det återigen med domkraften. Ta bort muttrarna och hjul.
6

tillbaka två muttrarna som håller rotorn på plats. Installera en C-clamp över av bromsoket så den fasta änden av klämman vilar mot insidan av tjocklek och den rörliga änden vilar mot den yttre bromsklossen. Dra åt C-klämman för att pressa bromsoket kolven tillbaka i bromsoket. Detta gör att bromsoket för att glida lätt.
7

Lossa skruvarna bromsoket fästet till styrspindeln med en spärr och en metrisk socket. Bänd bromsoket fästet och tjocklek bort från rotorn som en enhet och knyta den till spiralfjädern med en längd av mekaniker tråd. Låt inte det att hänga från broms slang.
8

bort muttrarna som håller rotorn på plats och ta bort rotorn från styrspindeln. Rengör navflänsen med en stålborste för att avlägsna eventuella korrosion. Shift transmissionen i friläge.
9

Ställ in indikatorn mot navflänsen på en 90-graders vinkel, och sedan nollställa indikatorklocka. Vrid flänsen medurs och observera avläsningen på indikatorklocka. Om nålen rörelsen överstiger 0,005-inches, då navflänsen har överdriven springa ut och navet och lagringen måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75821.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.