Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här ändrar en Cub Crank Bakre tätningshållare

Den bakre tätningen för din unge vev finns bakom huvudlagret journal på bilens vevaxel. Denna tätning används för att hålla oljan i vevaxeln och oljetråget. Om du har märkt olja läcker ut från baksidan av bilens vevaxel, behöver du antagligen byta denna tätning. Att ha en mekaniker ersätta denna tätning kan lätt kosta $ 200 till $ 300. Men om du gör det själv, kan du byta ut tätningen för ungefär $ 50. Saker du behöver
Drain kastruller
Wrench
Jack
Nut drivrutiner
SPACKEL
Brass punch
Hammer
Ny tätning
Motorolja kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta bort oljefiltret genom att vrida det. Avlägsna oljan muttern med en mutterdragare och låt oljan rinna ut i ett uppsamlingskärl. Använd muttern föraren att ta bort muttern kylarvätska från motorn. Låt kylarvätska rinna in i en annan tråget.
2

Använd en skiftnyckel för att ta bort motorfästen från din motor. Lossa kylarslangar, fläkt och fläktkåpa från din motor. Använd en skiftnyckel för att skruva isär motorn från fordonets transmission om det behövs.
3

Använd en domkraft för att höja motorn i motorfästen. Använd en skiftnyckel för att ta bort oljetråget från motorn. Dra oljetråget från motorn och använda en mutter drivrutin för att ta bort bultarna från oljetråget.
4

Bänd lageröverfallet bort av oljetråget med en spackel. Se till att du inte repar vevaxeln. Använd en mässing punch för att ta bort den övre delen av tätningen. Knacka mässing punsch med en hammare tills tätningen lossnar av oljetråget.
5

Installera ny tätning till oljetråget. Rotera vevhuset axeln medan du håller tätningen på oljetråget. Använd en sealer för att se till att din nya tätningen kommer att behålla oljan. Sätt tillbaka oljetråget på motorn. Använd dina mutter förare att säkra bultarna oljetråget på motorn.
6

Sänk motorn och ta bort jack. Installera om överföring till motorn. Sätt tillbaka fläktkåpa, fläkten och kylarslangar på din motor. Byt motorfästen för att säkra motorn på plats. Fyll på motorolja och kylarvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75776.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.