Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Återställa läderklädsel

Läderklädsel tillför elegans och skönhet till alla ytor, från möbler till bilsäten. Även läder är ganska tålig och smutsavvisande, kan det försämras med tiden. Lädret kan bli ojämn, sprucken eller smutsig, lämnar klädsel ser fula. Återställa läder kan få tillbaka den ursprungliga prakt klädsel, lämnar det ser ut som nytt. Man måste vara försiktig när man återställer läderklädsel så att inte ytterligare skada materialet. Saker du behöver
Dammsugare med mjuk-borste
2 skopor till vatten
milt tvål
mjuka trasor
Destillerat vit vinäger
Linolja
Bowl
Läder reparation prepping agent
slipblock
läderfinish
Visa fler instruktioner
1

Dammsug bort klädseln med en mjuk borste på din dammsugare. Detta kommer att ta bort all lös smuts, damm och smuts från läder.
2

Fyll en hink med ca 1 qt. varmt vatten. Tillsätt några droppar milt diskmedel till vattnet. Fyll en annan hink med bara vanligt vatten.
3

Torka lädret ner med tvålvatten och en mjuk trasa, arbeta i sektioner. Gå över varje avsnitt med en separat trasa och vanligt vatten för att avlägsna tvålrester.
4

Torka av skinnet med en ren, mjuk trasa. Buff läderklädsel med en annan mjuk trasa för att återställa glansen.
5

Blanda 1 del destillerat vit vinäger och 2 delar linolja i en skål. Doppa en mjuk trasa i skålen och vrider ur den ordentligt.
6

Torka av klädseln med trasan och lösningen. Torka i cirkulära rörelser och endast en tunn beläggning. Detta kommer att hjälpa fylla lädret. Låt det sitta i ca 10 minuter, sedan polera klädseln med en mjuk, torr trasa.
7

reparera eventuella sprickor eller stressade områden på läderklädsel. Fyll en skål med en prepping medel avsett för läder restaurering. Du kan köpa dessa produkter på de flesta bildelar butiker.
8

Doppa en slipkloss i skålen med prepping medel. Använd 400 - till 600-slippapper för läder med en lackad finish. Använd 600 - till 1000-grit sandpapper för en vatten-baserad fullföljande
9

Sand spruckna områdena lädret lätt med våtslippapper.. Detta kommer att jämna ut sprickorna på ytan och ta bort bara en liten mängd av lädret färgämne. Torka av ytan med en mjuk trasa som du slipar. Låt klädseln att helt torka när ytan är slät från slipning.
10

Applicera ett nytt lager skinnfärgen till de reparerade områdena i klädseln. Gnid färgämnet i de spruckna områden med fingrarna. Jämna ut och blanda färgen med den befintliga läder. Låt färgen att torka. Applicera ett andra skikt, om det behövs.
11

Applicera ett klarlack läder yta över den nyligen färgade området i klädseln. Låt målgång torka, applicera sedan en läder balsam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71773.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.