Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man lyfter en släpvagnsaxel byta däck

Lyft en släpvagnsaxel byta däck görs genom att placera en domkraft under axeln och stöttning upp det tills däcket kan tas bort från axeln dubbar. Lyft axeln säkert kräver gedigen plan mark och en domkraft med tillräcklig tyngd-lyftkapacitet. Om däcket lyfts för högt, kan vagnen däcket snurra medan muttrarna tas bort. Om axeln inte lyfts tillräckligt högt, kommer däcket inte komma från axeln. Hardwood block kan användas för att förkorta den tid det tar domkraften för att höja axeln. Saker du behöver
Hydraulisk eller domkraft
Jacking bar
stödbenet
Fyrvägs lug skiftnyckel däck järn eller påverkan pistol med sockel och kompressor
Visa fler instruktioner

1

Dra släpet på en hård, plan yta som betong eller hårt packad jord.
2

Vrid hydrauliska frikopplingsvredet åt höger för att låsa lyftmekanismen av jacket på plats. Placera domkraften direkt under släpvagnsaxeln på sidan av axeln där du ska byta däcket. Center huvudet av domkraften jämnt nedanför axeln från framsida till baksida. Placera basen av jack 3 till 4 inches bort från insidan av däcket.
3

in änden av stöttning bar in i stöttning cylindern och höja domkraften upp tills den övre -sidan av jack huvudet vidrör undersidan av axeln. Flytta domkraften att säkerställa axeln är centrerad jämnt på domkraften huvudet. Vissa jacken har en liten strecksats markeringen i mitten av huvudet för inriktningsändamål. Se till att axeln vaggas i denna strecksats från sida till sida.
4

Jack släpvagnsaxeln fram utbuktningen i den nedre delen av däcket plattar. Placera en pallbock under axeln på insidan av den hydrauliska domkraft som en säkerhet i fall uttaget misslyckas.
5

Bust lösa däck muttrarna med en fyrvägs lug skiftnyckel däck järn eller påverkan pistol och uttag om möjligt.
6

Jack axeln fram till botten av däcket är en tum över marken. Avlägsna muttrarna från hjulbultarna. Dra däcket utanför hjulbultar.
7

Byt nya däcket tillbaka på hjulbultar och tråd klacken nots på med fingrarna. Dra åt muttrarna ner med däcket järn eller påverkan pistol. Ta stödbenet. Släpp uttaget genom att vrida den hydrauliska frikopplingsvredet till vänster och låta trailern däcket att stå stadigt på marken. Dra jack och jack står ut från under släpvagnsaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70891.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.